Preview 49. kolo

Speciální zápas s Třincem se blíží!

Předposlední domácí duel základní části Tipsport extraligy bude pro fanoušky plzeňského hokeje speciální, v duelu s úřadujícím trojnásobným mistrem se totiž bude jednat o vzpomínkové utkání ke kulatému desátému výročí od plzeňské titulové sezóny.

49. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. TŘINEC od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
24. února 2023
49. kolo Tipsport extraligy

V minulé sezóně hned tři ze čtyř vzájemných utkání opanovali hosté, letos je situace opačná. Domácí si drží neporazitelnost, Třinec doma zvítězil 3:2 a 6:1, Škoda kontrovala 2:1. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Oceláři vloni zakončili základní část na druhém místě, o čtyři bodíky zaostali za Mountfieldem. Ve čtvrtfinále si hravě poradili s Vítkovicemi 4:0, stejně tak v semifinále s Mladou Boleslaví. Až ve finále klopýtli, přesto dokráčeli potřetí v řadě k titulu po výsledku 4:2.

Aktuální umístění je o něco horší, po špatné aktuální sérii, ve které přišlo kulatých deset nezdarů ve dvanácti zápasech, přišel sešup až na šestou příčku. Naposledy to byla porážka v Litvínově, kde přitom Slezané ztratili vedení 2:0 po úvodní periodě.

Bodově se v mužstvu nejvíce daří Marku Daňovi, který nasázel šestadvacet branek a přidal dvacet asistencí. V zádech má Martina Růžičku (21+24) a Andreje Nestrašila (9+32). Mezi třemi tyčemi odchytal mnohem více minut plzeňský odchovanec Marek Mazanec s úspěšností zákroků téměř dvaadevadesát procent, parťák Ondřej Kacetl je pod hodnotou jednadevadesát.

Početní výhody Třince platí v celé soutěži po Brně za druhé nejlepší, hra v oslabení je šestá. Suma posbíraných trestných minut je opět po Kometě druhá nejnižší, zblokovaných střel naopak druhá nejvyšší a rozdaných hitů zcela nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
Mountfield HK 2
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. McCormack (Eberle, Lev), 52. Kev. Klíma (Cingel, Blain) – 22. Blomstrand (M. Beránek).
HC Škoda Plzeň: Pavlát – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Piskáček, Baránek, Jaroměřský – Schleiss, Mertl, Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – M. Beránek, Holešinský, Blomstrand – Bitten, Honejsek.


HC Verva Litvínov 4
HC Oceláři Třinec 3pp
(0:2, 2:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Abdul (Sukeľ, Kudrna), 37. Š. Stránský (Sukeľ, Zdráhal), 46. Jaks (Estephan), 63. Jaks (Zdráhal, Sukeľ) – 1. Nestrašil, 3. Hudáček (Čukste, Nestrašil), 50. Marcinko (Daňo).
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Smith, Marinčin, Kaňák, J. Jeřábek, Čukste, Roth – Daňo, Marcinko, M. Růžička – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Vrána, Dravecký – Buček, M. Roman, Hrňa – Kurovský.