Preview 30. kolo

Plzeň míří na Spartu! Komu Ježíšek předčasně nadělí dárek?

Poslední duel před Vánoci odehrají v rámci Tipsport extraligy indiáni mimo své kluziště, představí se v našem hlavním městě.


HC SPARTA PRAHA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

O2 arena, Praha
22. prosince 2022
30. kolo Tipsport extraligy

Mezi rokem 2019 a 2020 odehráli indiáni a sparťané spolu sedm utkání a hned pětkrát základní hrací doba nerozhodla o vítězi. V následujících jedenácti ale pouze jednou. V letošní sezóně se vždy radovali domácí - Sparta 3:2 a Škoda dokonce 4:0. Tato tradice tak již čítá sedm duelů. Podaří se ji modrobílým zpřetrhat?


Z tábora soupeře
Pražané vloni po základní části skončili třetí, o tři body je předehnal Třinec a o sedm Mountfield. Ve čtvrtfinále v poměru 4:1 Sparta vyřadila Liberec, v semifinále stejným poměrem České Budějovice, avšak titul po celkovém skóre 4:2 získal Třinec.

I letošní vstup do soutěže Pražanům vyšel, z devíti utkání nebodovali pouze dvakrát. Jenže poté čekali na tříbodové vítězství jedenáct kol, což stálo post trenéra Pavla Pateru, kterého nahradil opět Miloslav Hořava. Mužstvo poté nabralo sérii osmi vítězství, kterou až před reprezentační pauzou utnul Litvínov. V minulém kole v Olomouci přišla fotbalová výhra 1:0.

Bodově se v mužstvu nejvíce daří útočnému duu Romanu Horákovi (10+12) a Davidu Tomáškovi (8+15). V zádech mají sedmnáctibodové Vladimíra Sobotku (8+9) a Michala Řepíka (9+8). Mezi třemi tyčemi platí za jedničku Jakub Kovář, který úspěšnost zákroků vytáhl nad dvaadevadesát procent, parťák Josef Kořenář zůstal pod hranicí 90.

Početní výhody Sparty platí v celé soutěži za páté nejlepší, hra v oslabení je druhá. Suma posbíraných trestných minut je čtvrtá nejvyšší, rozdaných hitů pátá a zblokovaných střel devátá.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 0
HC Dynamo Pardubice 2
(0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Říčka (Cienciala, Hyka), 37. Říčka (Cienciala, Hyka).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Piskáček (C), Houdek, Kaňák, Kremláček – Holešinský, Kodýtek (A), Hrabík – Suchý, Mertl (A), Pour – A. Dvořák, Bitten, Rekonen – Dáňa, Soukup, Borák.


HC Olomouc 0
HC Sparta Praha 1
(0:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Tomášek (Moravčík, Sobotka).
HC Sparta Praha: Kovář – Moravčík, Jandus, Polášek (A), Mikliš, Němeček, Krutil, Tomek – E. Thorell, Horák, Tomášek – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Konečný, G. Thorell, Dvořáček.