Ohlasy 30. kolo

V kabině jsme si něco řekli, na ledě jsme to ale vůbec neplnili, mrzí Dominika Pavláta

Neměl to v zápase jednoduché, protože na plzeňskou branku létala jedna střela za druhou. Již v sedmé minutě vedla Sparta o dvě branky, avšak do konce zápasu inkasoval Dominik Pavlát už pouze z trestného střílení. Pražané nakonec v utkání zvítězili 3:0.

Sparta do zápasu vstoupila aktivněji, hned v úvodní minutě se na Pavláta řítil Vladimír Sobotka a jen za cenu vlastního sebeobětování z toho nebyla branka. „Měl jsem na startu utkání dva šrámy. Nejprve se mi roztrhl nos a později i ret, naštěstí se to pouze osušilo a mohl jsem pokračovat dále. Tohle k hokeji patří,“ praví plzeňský gólman.

Nicméně domácí nakonec úvodní periodu vyhráli zaslouženě o dvě branky, ty padly v rozmezí 62 vteřin. „Před zápasem jsme si v kabině něco řekli, avšak poté na ledě jsme to vůbec neplnili. První třetina byla ohromně těžká, první dvě branky byly jak přes kopírák. Obě byly tečované mezi kruhy, to bylo těžké. Nebyl to vůbec jednoduchý zápas, hodnotí duel Dominik Pavlát.

Jeho slova potvrdil i hlavní lodivod plzeňské Škodovky: „Vstoupili jsme do utkání špatně a celkově se nám zápas vůbec nepovedl. Nehráli jsme dobře, přesilové hry nám nešly, Sparta byla jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrála. My se musíme ze zápasu poučit, vrátit se k základním věcem, které nás zdobily a zapomenout na dnešní utkání,“ říká Petr Kořínek.

V první dvacetiminutovce dostala Sparta puk do branky ještě jednou, opět to bylo po akci Formana, avšak tentokrát nebyl gól po konzultaci s videorozhodčím správně uznán. Puk prošel do svatyně Pavláta skrz nadzvednutou branku. „Já jsem si myslel, že by to neměl být gól, protože jsem měl betonem utěsněnou tyčku a naštěstí se to videorozhodčím i potvrdilo,“ říká plzeňský gólman.

Oslabené Plzni se poslední dva duely nepovedly. Po prohře s Pardubicemi neuspěli indiáni ani na ledě Sparty, navíc v obou duelech ani neskórovali. „Nejsme na tom v týmu zdravotně dobře. Ten, kdo na tom byl aspoň trošku dobře, tak šel do zápasu. Přes svátky se musíme nadopovat vitamíny a budeme doufat, že někteří kluci, kteří jsou teď nemocní, tak se vrátí,“ přeje si závěrem Dominik Pavlát.

FOTO: Jan Beneš.