Ohlasy 31. kolo

Strašně ubojované vítězství, říká po výhře v derby Petr Kodýtek

I třetí západočeské derby patří Škodovce. O domácím triumfu rozhodla jediná branka, již v páté minutě dokázal v přesilové hře dostat kotouč za Habala Petr Kodýtek. Dominik Pavlát udržel v probíhajícím ročníku svou druhou nulu, pochytal všech 31 střel Karlových Varů.

Na svatého Štěpána se znovu rozběhl extraligový kolotoč. Jak si užil Vánoce Petr Kodýtek? „Vánoce byly skvělé. Strávili jsme je spolu s přítelkyní, poté jsme ještě navštívili rodiče, takže to bylo v rodinném kruhu. U nás to není moc o dárcích, ale že jsme spolu, protože máme velkou rodinu,“ říká plzeňský útočník.

Po menší sérii nezdarech Plzeň tentokrát zabrala a na svém ledě porazila fotbalovým výsledkem Karlovy Vary. Svého soka navíc zdolala ve všech třech vzájemných duelech. „Předchozí tři zápasy se nám příliš nepovedly, avšak k tomu bych se již nevracel. Dneska to bylo strašně ubojované vítězství, za které jsme hrozně rádi. V zápase byla hromada chyb, avšak byly tam i dobré věci a skvěle nám zachytal Dominik Pavlát. Musíme zůstat nohama na zemi, stále je spousta věcí, na kterých musíme pracovat,“ hodnotí zápas Kodýtek.

A právě malý šikula byl v utkání jediným střelcem, již v páté minutě dokázal překonat Habala v karlovarské bráně. „Jsem za gól hodně rád. A že byl vítězný? To je jen výsledek celého týmu, od gólmana přes obránce až po útočníky.“ Navíc nemuselo zůstat u jediné trefy. Spolu s Janem Schleissem totiž jeli ve dvou spolu na brankáře, ale Kodýtek celou situaci nyní špatně vyhodnotil. „To šlo rozhodně vyřešit lépe, měl jsem to vzít na sebe a vystřelit. V první chvíli mě opravdu napadlo, že vystřelím, ale potom jsem se nepodíval a již jsem si nevšiml obránce, který se vracel. Na střídačce jsem poté nadával jen sám sobě,“ mrzí forvarda Škody.

Tři minuty před koncem hosté odvolali brankáře, avšak i za cenu sebeobětování indiáni vše skvěle odbránili. V závěru jsem dostal hokejkou do obličeje. Hlavní rozhodčí mi posléze řekl, že to byla hůl Jana Piskáčka, ale v prvním momentě jsem myslel, že mám rozseknutý ret, proto jsem lehnul. Když jsem zjistil, že je to v pohodě, tak jsem se zvedl, hrál dále a snažil se pomoci spoluhráčům,“ říká závěrem Petr Kodýtek.