Preview 35. kolo

Poprvé v roce 2023 doma! Škoda hostí Mountfield

Netradičně ve čtvrtek se poprvé před svými fanoušky v novém kalendářním roce představí indiáni, hostit budou Hradec Králové.

35. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. MOUNTFIELD od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOUNTFIELD HK

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
5. ledna 2023
35. kolo Tipsport extraligy

Před letošní sezónou v šesti vzájemných zápasech na tři výhry Škody navázal dalšími třemi Mountfield. Vyrovnaná je bilance i letos, když na vítězství Východočechů v Plzni 5:2 odpověděli indiáni v odvetě zase 4:1. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Z tábora soupeře
Východočeši vloni základní část zvládli na výbornou, se čtyřbodovým náskokem na Třinec ji opanovali. Ovšem v play off přišlo velké vystřízlivění. Po vítězství 2:1 v úvodním duelu totiž následovaly čtyři výhry Mladé Boleslavi.

Letošní forma je ovšem horší, Mountfield je až osmý. Avšak na druhou stranu došel nejdále z českých týmů v Lize mistrů, když dokráčel až do čtvrtfinále, kde již byl nad síly Zug. V extralize přišla na tým krize na přelomu listopadu a prosince, kdy mužstvo pětkrát nebodovalo. Ovšem od té doby Východočeši odehráli osm zápasů a s prázdnou odcházeli z ledu pouze proti Motoru.

Nejproduktivnějším hráčem Hradce Králové je plzeňský odchovanec Jakub Lev, který nastřílel deset branek a přidal šestnáct asistencí. V zádech má Olivera Okuliara (11+12) a Christophe Lalancetteho (9+12). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Henri Kiviaho s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent, Jan Růžička je na hodnotě 88.

Mountfield má jedenácté nejlepší početní výhody, hra v oslabení je devátá. Suma trestných minut je třetí nejvyšší, rozdaných hitů desátá a zblokovaných střel zcela nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
Rytíři Kladno 3
HC Škoda Plzeň 4
(1:3, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. Jágr (Plekanec, Kubík), 47. Kubík (Plekanec, Slováček), 53. Pytlík (Brodecki) – 2. Hrabík (Zámorský, Rekonen), 13. A. Dvořák (Adamec, Mertl), 20. Mertl (Holešinský), 56. Schleiss (Zámorský).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Kaňák, Piskáček (A), Malák – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Pour, Mertl (A), Holešinský – Lang, Bitten, Rekonen – A. Dvořák, Adamec.


Mountfield HK 2
HC Oceláři Třinec 3pp
(2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Lalancette (Perret, Jergl), 18. McCormack (Blain, Okuliar) – 29. Daňo (Nestrašil, M. Růžička), 43. M. Růžička (J. Jeřábek, Voženílek), 65. Voženílek (Čukste).
Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (C), Rosandić, Marcel – Lev (A), Cingel, Pilař – Okuliar, Kev. Klíma, R. Pavlík – Jergl, Lalancette, Perret – Kel. Klíma, Štohanzl, Doležal.