Ohlasy 35. kolo

Hradec hrál jednoduše, my jsme si s jejich hrou nedokázali poradit, mrzí Jana Piskáčka

Tohle se nepovedlo. Plzeň měla slušný start do zápasu, avšak recept na chytajícího Růžičku nenašla. Naopak hosté překonali maskovaného muže hned čtyřikrát, dvakrát se o to postaral explzeňský Jan Eberle. Necelých dvacet minut v zápase odehrál obránce Jan Piskáček.

Můj dům - můj hrad, tohle pořekadlo v letošní sezóně při vzájemných zápasech s Mountfieldem neplatí. I třetí duel ovládli hosté, tentokrát uspěl Hradec na západě Čech 4:0. Kde vidí příčiny dnešní porážky Jan Piskáček? „Je to jednoduché, nedali jsme góly. Navíc jsme neměli ani moc střel. Hradec hrál jednoduše, my jsme se nemohli ani na delší časový úsek udržet u nich v pásmu. Měli jsme několik dobrých střídání, avšak náš výkon nebyl konzistentní. Oni jednoduše vyhazovali kotouče, nás to pak stálo spoustu sil se tam opět vrátit. Mountfield hrát účelně jak potřeboval, dnes jsme si s jejich hrou nedokázali poradit,“ říká plzeňský obránce.

Indiáni ale utkání nezačali zle, v prvních minutách vypálili na brankáře několik nebezpečných střel, jenomže ten nakonec žádný puk za svá záda nepustil. Naopak Východočeši se uklidnili brankou v početní výhodě. „Podle výsledku asi nejhorší výsledek v sezóně. My jsme ale letos dokázali vyhrát spoustu zápasu, přestože jsme jako první inkasovali. Dnes jsme se ale nedostali do tlaku, k nějaké povedené střele. Některé pološance jsme měli, bohužel to nebylo nic velkého, co by mělo skončit v bráně,“ dodává Piskáček.

Poprvé v sezóně oblékl plzeňský dres loňský juniorský mistr Jan Slanina. Nachlazení je nadále tématem číslo jedna v kabině. „V kabině nikdo nepanikaří. Zdravotní stav je takový, jaký je, musíme hrát dál. Když někdo nemůže nastoupit, tak je musí zastoupit jiní kluci. Nikdo se za to nemůže schovávat. Nyní nám pomáhají kluci z Prostějova, i pro ně to je šance se ukázat,“ má jasno bek Škodovky.

V lednu se hrají zápasy v rychlém sledu, hned v neděli zajíždí svěřenci Petra Kořínka do vzdáleného Třince. Je to zápas jako každý jiný, opět se začíná od nuly. Já jsem v letošní sezóně ještě nehrál lehký zápas, letošní sezóna je hodně vyrovnaná. Čeká nás boj až do konce základní části a následně doufám, že to bude bitva i v play off. Neexistuje snadný zápas. Určitě v kabině není jediný hráč, který by tvrdil, že do Třince pojedeme prohrát,“ říká závěrem Jan Piskáček.

FOTO: Marek Švamberg.