Preview 39. kolo

Indiáni po domácí sérii startují tu venkovní, začínají na jihu Čech!

Po domácí trilogii zápasů startuje pro modrobílé šňůra duelů venkovních, vše odstartují v Českých Budějovicích.

39. kolo ONLINE: ČESKÉ BUDĚJOVICE vs. PLZEŇ od 17:30!


MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Budvar aréna, České Budějovice
20. ledna 2023
37. kolo Tipsport extraligy

Plzeň se na den přesně po třech měsících představí na jihu Čech. Z ledu Motoru v posledních dvaceti utkáních odcházela bez bodu pouze šestkrát, letos ovšem ztratila vedení 2:0 a padla v samostatných nájezdech. Jak se bude oběma soupeřům dařit nyní?


Z tábora soupeře
Jihočeši po předešlé ostudné sezóně, ve které skončili zcela poslední se ziskem třiatřiceti bodů, vloni zazářili. Bodů nashromáždili téměř třikrát tolik a základní část uzavřeli na čtvrté příčce. Ve čtvrtfinále si navíc v pěti utkáních hravě poradili s Pardubicemi. V semifinále sice byla již nad síly pražská Sparta, avšak odměnou byla Motoru jistota bronzových medailí.

Letos je ovšem umístění o poznání horší, Motor válčí na pozicích mezi baráží a předkolem play off s Litvínovem, Energií a Kladnem. Na šestou Škodu ztrácí šestnáct bodů. Přitom mužstvo vstoupilo do extraligy pravou nohou, třikrát neztratilo, jenže poté následovala série devíti nezdarů. Naposledy na Spartě přišel debakl 0:5.

Špatné výsledky týmu vedly k odvolání trenéra Jaroslava Modrého, který zamířil do brněnské Komety, jeho místo zaujali David Čermák s Jiřím Novotným a Romanem Fouskem.

Bodově se v mužstvu nejvíce daří Lukáši Pechovi, který vstřelil sedm branek a přidal devětadvacet asistencí. V zádech má Milana Gulaše (16+13) a Martina Hanzla (9+18). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Dominik Hrachovina, ovšem úspěšnost zákroků nevytáhl nad devadesát procent, parťák Jan Strmeň je naopak nad hodnotu 92.

Početní výhody Motoru jsou v celé soutěži deváté nejproduktivnější, hra v oslabení je na tom na chlup stejně. Suma posbíraných trestných minut je po Kometě a Třinci nejnižší, rozdaných hitů opět devátá a zblokovaných střel stejně tak.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 3
BK Mladá Boleslav 2pp
(1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Pour (Suchý, Baránek), 46. Kaňák (Suchý), 62. Holešinský (Zámorský, Pour) – 13. Dvořáček (Závora, Lintuniemi), 26. Lantoši (J. Stránský, O. Najman).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Holešinský – Blomstrand, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Bitten, Soukup, Malát.


HC Sparta Praha 5
Motor České Budějovice 0
(0:0, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Řepík (Sobotka, Kaše), 29. P. Kousal (Mikliš), 31. Buchtele (Safin), 34. Safin (Moravčík), 54. D. Vitouch (Safin, Buchtele).
Motor České Budějovice: Hrachovina (od 41. Strmeň) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, Vopelka, Doležal – Koláček, M. Toman, V. Tomeček.