Ohlasy 39. kolo

Perfektní utkání, ve kterém jsme ukázali charakter, říká Petr Zámorský

To byl obrat panečku! S Plzní to dlouho na jihu Čech nevypadalo dobře, avšak v závěrečné periodě dokázali indiáni smazat dvoubrankovou ztrátu a v následném prodloužení v přesilové hře, navíc při hře bez brankáře, vystřelil druhý bod Petr Zámorský.

Pro Škodu se utkání nevyvíjelo dle představ, avšak nakonec se štěstí přiklonilo na plzeňskou stranu, což vyústilo v zisk dvou bodů. „Na každé utkání se připravujeme stejně. Od první minuty chceme bojovat, makat a brát body. Dnes to bylo perfektní utkání, ve kterém jsme ukázali charakter. Měli jsme pasáže, které nám absolutně nevyšly, avšak šli jsme si za vítězstvím a urvali jsme tu dva body,“ nezastírá radost Petr Zámorský.

Po dvou třetinách vedl Motor 3:1, jenomže indiány nezlomila ani branka vteřinu před odchodem do šaten. „V kabině jsme si říkali, že budeme bojovat až do konce a vyplatilo se. Získali jsme dva důležité body, kterých si moc ceníme,“ dodává bek Škody.

Krátce po návratu na led vykřesal naději Jan Schleiss. Plzeň vstřelená branka nabudila a odměnou za to bylo vyrovnání při hře bez brankáře. „Puk se dostal ke mě na modrou čáru, poté se kotouč nějak poodrážel, Petr Kodýtek následně vyplaval sám před bránou a parádně to trefil. Super moment,“ hlásí třicetiletý hokejista.

Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém Valský píchl plzeňského brankáře a výsledkem toho byla početní výhoda pro Škodovku. Ta byla navíc podpořena odvoláním brankáře, stejně jak v zápase proti Mladé Boleslavi hrála Plzeň v situaci pět na tři. A opět Západočeši tuhle situaci zužitkovali ve svůj prospěch. „Několikrát jsme to již vyzkoušeli. Pocítili jsme stránku, kdy to vyšlo i nevyšlo. Když jsme to ze začátku hráli, tak to bylo nezvyklé, přece jen to bylo nové, ale nyní jsme již nabrali zkušenosti a věříme si na to. Dneska jsme rádi, že se nám to povedlo a odvážíme si jeden extra bod navíc. Snad nám to tak bude pokračovat a nějaké body tak ještě získáme,“ říká závěrem Petr Zámorský.


FOTO: Petr Tibitanzl.