Preview 43. kolo

Konečně doma! Plzeň hostí Spartu

Po venkovní trilogii se modrobílí opět představí svým fanouškům. A hned v duelu slibujícím velkou podívanou - Škoda přivítá Spartu!

43. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. SPARTA od 17:20!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
29. ledna 2023
43. kolo Tipsport extraligy

Plzeň a Sparta razí společně ve vzájemných duelech pravidlo: Můj dům - můj hrad. Naposledy se radoval hostující celek v prosinci 2020. Letos Pražané doma uspěli 3:2 a 3:0, Škoda kontrovala 4:0. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Pražané vloni po základní části skončili třetí, o tři body je předehnal Třinec a o sedm Mountfield. Ve čtvrtfinále v poměru 4:1 Sparta vyřadila Liberec, v semifinále stejným poměrem České Budějovice, avšak titul po celkovém skóre 4:2 získal Třinec.

Letos je umístění zatím na chlup stejné, po děsivém startu do soutěže se mužstvo ze dna opět vyhrabalo na výslunní, pomohlo především odvolání trenéra Pavla Patery, kterého již po několikáté nahradil Miloslav Hořava. Pod jeho vedením Pražané v extralize odehráli jednadvacet zápasů a slavili osmnáct vítězství, naposledy skolili 3:2 Litvínov.

V dresu Sparty bodově nejvíce vyčnívá Roman Horák, který nastřílel jedenáct branek a přidal devatenáct asistencí. V zádech má Davida Tomáška s bilancí 9+17. Mezi třemi tyčemi platí za jedničku Jakub Kovář, který úspěšnost zákroků vytáhl nad jednadevadesát procent, Josef Kořenář je přibližně o procento zpět.

Početní výhody Pražanů jsou co do využití těsně před Plzní páté, hra v oslabení po Vítkovicích dokonce druhá nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je osmá nejvyšší, rozdaných hitů naopak po Třinci a Olomouci nejnižší a zblokovaných střel zase jen po Mountfieldu nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Dynamo Pardubice 4
HC Škoda Plzeň 3
(1:2, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. T. Zeman (Poulíček, D. Musil), 35. Vondráček (A. Musil), 38. Cienciala (Hyka, J. Kolář), 39. Košťálek (T. Dvořák, Zohorna) – 8. Baránek (Schleiss), 10. Schleiss (Suchý), 56. Holešinský (Kodýtek).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Malát – Bitten, Soukup, Adamec.


HC Sparta Praha 3
HC Verva Litvínov 2
(1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Tomášek (Kaše), 32. Řepík (M. Forman, P. Kousal), 36. Řepík – 29. Hlava, 47. Demel (Šalda, Havelka).
HC Vítkovice Ridera: Kovář (Kořenář) – Němeček, Jandus, Kempný, Mikliš, Moravčík, Polášek (A), Krutil – Tomášek, Horák, P. Kousal – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Kaše, G. Thorell, Vauhkonen.