PLZ - SPA 4:3sn

PLZ - SPA 4:3sn - Obrovský boj, Plzeň z něj vytěžila dva body!

Indiáni se po venkovní šňůře představili konečně před svými fanoušky, soupeřem byla pražská Sparta.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

4:3sn
1:0, 1:1, 1:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 17. Mertl (Zámorský, Rekonen), 37. Rekonen (Piskáček, Kodýtek), 44. Kodýtek (Blomstrand, Holešinský), rozh. náj. Houdek – 27. Konečný, 46. Sobotka (M. Forman, Řepík), 47. D. Vitouch (Buchtele, Vauhkonen).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Rozhodčí: Jaroš, Šír – Brejcha, Lederer.

vyloučení
3:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
22:44
Zblokované střely
16:21
Hity
12:5
Vhazování
26:43
Diváci
5738

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Skok, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Kodýtek, Blomstrand – Hrabík, Mertl (A), Rekonen – Bitten, Malát, Adamec.

HC Sparta Praha

Kořenář (J. Kovář) – Němeček, Jandus, Kempný, Mikliš, Moravčík, Polášek (A) – Tomášek, Horák, P. Kousal – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Kaše, G. Thorell, Vauhkonen – Konečný.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 65 44 3 41 93,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 0 0 1 2
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 1 1 0 0
Adrián Holešinský 0 1 1 0 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 1 2
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 1 1 2 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 1 0 1 0 0
Jan Piskáček 0 1 1 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 1 1 2 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 0 0 1 0
Filip Suchý 0 0 0 0 2
Petr Zámorský 0 1 1 0 0

komentář

Hned v úvodu střetnutí zahrozil v přečíslení Řepík, Svoboda vyrazil. Na druhé straně vypálil z otočky z mezikruží Schleiss, ještě dorážel u pravé tyčky Pour, ale činil se i Kořenář. Ujala se tak až šikovná teč Tomáše Mertla, který vložil hůl do pobídky Zámorského od modré. Vyrovnat mohl v přesilovce těsně před úvodní přestávkou Sobotka, jenž se protáhl až před domácí svatyni, její strážce zakročil. Domácí fanoušky zároveň potěšila i zpráva, že s klubem prodloužil smlouvu odchovanec Michal Houdek.


Prostřední periodu načal z mezikruží Bitten, Kořenář vykopl pravým betonem. Na druhé straně se prokličkoval přes celé kluziště až k levé tyči Buchtele, jenže poté minul zařízení. Lépe si vedl v oslabení Jakub Konečný, který obral Kaňáka o puk na útočné modré, řítil se sám na Svobodu a uspěl ranou na vyrážečku. Dokonání obratu měl na čepeli Sobotka, kterého oslovil Řepík na brankovišti, jenže protečoval mimo. Lépe mířil z vrcholu brankoviště Hrabík, avšak Kořenář své barvy podržel. Nárok ovšem neměl na milimetrově přesnou bombu do pravého horního růžku z levého kruhu přes obránce Aleksi Rekonena.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval od modré Baránek, Kořenář sice puk pouze vyrazil, ale pomohli mu obránci. Nedosáhl ovšem na zakončení Petra Kodýtka z mezikruží, jehož hezky našel od levého mantinelu Blomstrand. Jenže hosté přišli s rychlou odpovědí. U levé tyče vypálil z otočky Vladimír Sobotka a našel mezírku mezi betony Svobody. Navíc vzápětí si najel na stejné místo David Vitouch a vymetl bližší horní růžek. Duel tak šedesát minut nerozhodlo, to až nájezdy. V nich za domácí uspěl Kodýtek, Blomstrand a rozhodující trefu zapsal Michal Houdek, jelikož za Spartu se prosadili pouze Řepík s Horákem. I počtvrté v sezóně ve vzájemných duelech vítězí domácí tým.


Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, dostali jsme se do vedení. Paradoxně jsme ale ve druhé třetině inkasovali ve vlastní přesilovce, kterou jsme neodehráli dobře. Myslím, že jsme viděli dobré, bojovné utkání. Ve třetí třetině se nám povedlo zvýšit na 3:1, avšak vlastními chybami jsme nechali soupeře vyrovnat. Věděli jsme o tom, že Sparta má velmi silné mužstvo, proto jsme se na ní hodně připravovali. Konec byl hektický, hrálo se hodně nahoru dolů, ale myslím si, že Sparta měla více šancí. Nám se povedlo dostat zápas do prodloužení, následně i do penalt. Ty už jsou loterie, jsme rádi, že nám to konečně vyšlo a bereme dva body.“

Hans Wallson (HC Sparta Praha): „Lepší tým dnes ztratil body. Bereme jen jeden, se kterým jsme sice spokojeni, ale herní projev nebyl úplně podle našich představ. Každý bod před play off se počítá. Je jedno, kolik zápasů v řadě vyhrajete. Možná jsme nastoupili do zápasu moc uvolnění a s tím nejsme spokojeni. Úvod zápasu se nám nepovedl. Musíme jít krok po kroku a dobře se připravit na play off. Chceme se poučit z dnešního zápasu a našich chyb.“