Preview 50. kolo

Předposlední výjezd! Plzeň míří do Litvínova

Modrobílí se po speciálním výročním utkání s Třincem vydávají mimo své prérie, představí se na severu Čech.

50. kolo ONLINE: LITVÍNOV vs. PLZEŇ od 15:30!

HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Ivana Hlinky, Litvínov
26. února 2023
50. kolo Tipsport extraligy

Indiánům se na Vervu daří, v posledních pětadvaceti extraligových duelech pouze čtyřikrát nebodovali! To potvrdili i letos, když jsou stoprocentní. Jak si oba celky povedou nyní?

Z tábora soupeře
Verva předloni zakončila základní část na jedenáctém místě, vloni si pohoršila na třinácté. Netýkaly se jí tak jak boje v play off, tak ale ani ty o udržení. Letos je umístění podobné, aktuálně je výsledná příčka dělená jedenáctá s Bruslaři, na jejichž ledě v minulém kole Litvínov uspěl 2:1. Zvítězil tak potřetí v řadě a rázným způsobem utekl posledním Kladnu.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Šimon Stránský, který nasázel již osm branek a přidal sedmadvacet asistencí. O pouhý bod zpět je Giorgio Estephan s bilancí 12+22. V brankovišti Vervy se představili již tři gólmani - Matěj Tomek, Šimon Zajíček i Denis Godla se přehoupli přes hodnotu devadesát procentuální úspěšnosti zákroků.

Početní výhody Litvínova jsou v celé soutěži jedenácté nejlepší, hra v oslabení je na tom úplně stejně. Suma posbíraných trestných minut je desátá nejvyšší, ta rozdaných hitů pátá a zblokovaných střel opět jedenáctá.



Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
HC Oceláři Třinec 5pp
(0:0, 2:3, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Rekonen (Schleiss, Mertl), 33. Holešinský (Houdek), 48. Hrabík, 54. Schleiss (Zámorský, Rekonen) – 28. Hudáček (J. Jeřábek, Nestrašil), 31. Hudáček (M. Růžička, Nestrašil), 36. M. Růžička (Daňo), 56. Kaňák (Nestrašil, J. Jeřábek), 64. Růžička (Nestrašil).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Skok, Zámorský, Kvasnička, Jiříček, Houdek, Jaroměřský, Kremláček – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – M. Beránek, Holešinský, Blomstrand – Bitten, Honejsek, Adamec.


BK Mladá Boleslav 1
HC Verva Litvínov 2
(1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Šmerha (Šťastný, Pláněk) – 7. Zdráhal (Jaks, Sukeľ), 12. Abdul.
HC Verva Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Zile, Strejček, Freibergs, D. Zeman, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.