Jan Schleiss #84

Napovídáno toho již bylo dost, nyní je potřeba ukázat naši sílu, velí Jan Schleiss

Plzeňský odchovanec Jan Schleiss letos vedl poprvé svůj klub jako kapitán a dovedl jej pošestnácté v řadě do vyřazovacích bojů. Sám neúnavný bojovník v sezóně nastřílel třináct branek a přidal patnáct asistencí. V extralize v aktuálním ročníku navíc překročil zisk 100 bodů v mateřském dresu.


Honzo, co vám proběhlo hlavou, když se jako soupeř potvrdil Liberec?
Asi hlavně to, že se musíme vzchopit a jít do toho úplně nanovo. Podle mě je v play off jedno, koho máte. Jestli chcete postoupit, musíte soupeře porazit. Mně je jedno, kdo to je, ale těším se na to.

Může vám pomoci, že v základní části Plzeň s Tygry odehrála vyrovnané partie?
Asi ano. Liberec je ovšem dobrý soupeř, určitě to bude bojovná série, bude mít grády i šťávu.

Škoda byla v předchozích dvou letech vyřazená právě po základní části týmem z druhé poloviny tabulky. Můžete se to teď otočit?
Možné to je, bylo by to krásné. Věřím, že už jsme si to konečně vyžrali a teď pro nás začíná úplně něco jiného. Nyní je potřeba ukázat sílu.

Co ještě nyní udělat, aby se tým po sérii nezdarů zvedl?
Já bych to úplně hodil za hlavu. Všichni viděli, že už to byla taková křeč. Takže teď jedině to úplně ukončit a začít znovu.

Jak si vy osobně tu hlavu vyčistíte?
Pro mě osobně to včera skončilo. Kdybych se v tom měl babrat, obzvlášť nyní v play off, tak je to cesta do záhuby. Já už to dnes úplně zahodil a těším se na vyřazovací boje. Věřím, že to už všechno rozbijeme a začneme pořádně hrát.

Před šesti lety si to oba celky rozdaly ve čtvrtfinále. Jak na sérii vzpomínáte?
Ani vlastně nijak, vůbec bych se v tom nehrabal. Já jsem rád za takovéhoto soupeře, protože to bude mít šťávu, grády a určitě i velký náboj.

Co je tedy nyní v kabině na pořadu dne?
Myslím si, že napovídáno toho bylo dost. Už je potřeba pouze být pozitivní, dobře do toho vletět. Není čas být negativní, ta deka na nás byla dlouho, to všichni víme, takže babrat se v tom nemá cenu.

Co vy sám uděláte mimo trénink ještě?
Půjdu se projít, vyspím se, dám si dobré jídlo… Hlavně se budu snažit být v klidu. Jen se budu připravovat, protože už není kam uhnout.

Jak vnímáte jednotlivé hráče soupeře, například exspoluhráče Michala Bulíře?
Vůbec bych nic neřešil, ani žádná konkrétní jména. My se hlavně musíme koukat na sebe, ne na ně. Michal uvidíme, jestli už naskočí, ale rád ho na ledě přivítám (úsměv).

Honzo, děkujeme za rozhovor, ať se daří!

Foto: Roman Turovský