Jan Piskáček

Dvanácté místo? Sezóna se nemůže hodnotit dobře, praví Jan Piskáček

Je dobojováno, plzeňská Škoda opět vypadla v předkole, tentokrát nad její síly byl Litvínov. Stejné pocity zklamání si po roce připomenul i obránce Jan Piskáček.

Sny o postupu se rozplynuly ve třetím zápase v prodloužení. V utkání kralovali oba brankáři, nakonec rozhodl kotouč, který propadl za záda Milana Kloučka. „Ve vteřině člověku hned naskočí, že je konec všem nadějím. Je úplně jedno zdali to byl hezký nebo hnusný gól, v play off to tak většinou bývá, takto se rozhoduje. Vždycky se hraje na maximum až do konce, v sobotu to také tak bylo, bohužel, nakonec rozhodla maličkost ve prospěch soupeře,“ mrzí Jana Piskáčka.

Zřejmě rozhodujícím momentem utkání byla nevyužitá dlouhá přesilová hra na konci zápasu, kdy Jan Schleiss inkasoval těžký direkt od Jakse. „Nebyl to příjemný pohled, Honza je kamarád a tohle vidět nechcete, bylo to ošklivé. Nemusíme diskutovat, že to byl faul, nám se to navíc již během krátké doby stalo podruhé. Hokej je sport, kde rozhodují maličkosti, smůla pro nás, že Litvínov měl přesilové hry kvalitnější. Tu rozhodující dokázal využít, nám tak končí sezóna,“ dodává smutným hlasem obránce škody.

Série se jistě lámala již na litvínovském ledě, kde Škoda nezískala ani jeden ze dvou zápasů. „První zápas byl dlouho vyrovnaný, ve třetí třetině jsme bohužel dostali rychlé tři branky. V tom druhém jsme ovšem nepodali dobrý výkon, jediný tento duel z těch tří byl trošku jednoznačnější,“ praví kladenský rodák.

Škoda končí, stejně jako v minulé sezóně, na dvanáctém místě. „Úspěch to pochopitelně není, to víme všichni. Každý chce hrát nejlépe jak může, bohužel v sezóně jsme měli několik krizí. Chvílemi jsme byli v tabulce i výše. Každý zápas jsme chtěli vyhrát, určitě jsme nešli do utkání s pocitem, že jsme předem poražení. Samozřejmě jsou v lize týmy, které mají nadstandardní možnosti, avšak i těm se nemusí dařit. I horší mužstvo se může nakopnout a uspět, což nám ale nevyšlo. Sezóna se nemůže hodnotit dobře, nyní se na nějaký hokej podívám pouze v televizi, stejně tam nic jiného nedávají,“ říká závěrem Jan Piskáček.