Rozhovor Lalancette

Proti Plzni to byly vždy těžké zápasy! Jsem rád, že tu mohu být, říká Christophe Lalancette

První odtajněnou plzeňskou posilou pro nový extraligový ročník se stal Christophe Lalancette. Kanadský útočník, jenž přišel do kádru indiánů z Hradce Králové, podepsal smlouvu na dvě sezóny. Jaká jsou nyní jeho první slova po přesunu na západ Čech?

Chrisi, vítejte v Plzni! Prozraďte ten nám na úvod, jak se zrodil váš přesun na západ Čech?
V první řadě bych rád zmínil, že jsem opravdu rád, že tu mohu být. Nebylo to pro mě lehké rozhodnutí, jelikož jsem byl v Hradci Králové již tři roky. Avšak již během roku jsem slyšel zprávy o tom, že se semnou v Mountfieldu nepočítá, tak jsem se začal více přemýšlet o své budoucnosti. Naštěstí se ozvala Plzeň, oslovila mě, a celkem rychle jsme se dohodli.

Škoda určitě nebyla jediná, kdo vás oslovil. Co rozhodlo, že jste si nakonec vybral právě Plzeň?
Máte pravdu, zájemců bylo více, avšak o Plzni jsem slyšel jen samá dobrá slova, ať co se týče organizace klubu či města. Znovu musím říci, že jsem jsem šťastný, že jsem se sem mohl přesunout.

V plzeňské kabině jistě dobře znáte Jakuba Lva, se kterým jste působil v Hradci. Konzultoval jste s ním přestup?
Ano. Kontaktovali jsme se krátce po skončení sezóny. Chtěl jsem s ním probrat několik věcí, Kuba mi byl hodně nápomocný, za což mu děkuji. Taktéž mi řekl, že pokud bych se chtěl na cokoliv zeptat, vždy u něho budu vítaný.

Znáte v plzeňské kabině ještě nějaké hráče?
Samozřejmě, že hráče znám, hráli jsme proti sobě tři sezóny. Nicméně více znám pouze Kubu Lva. Rovněž se znám ještě s Olivierem Archambaultem, který ze Slovenska nyní také podepsal v Plzni.

V minulosti v Plzni již působilo několik kanadských hráčů. Mluvil jste s někým z nich?
Vím, že tu několik zámořských hráčů působilo, avšak nemluvil jsem s nimi. Hovořil jsem ještě s Bohumilem Jankem, který rovněž v Plzni před pár lety působil. I on potvrdila slova o skvělém klubu a dobré zdejší organizaci.

Plzeň minulý týden představila nové trenéry...
Abych řekl pravdu, nové trenéry úplně neznám, ale slyšel jsem, že to jsou opravdu dobří trenéři. Jsem si jistý, že během léta se všichni dobře poznáme.

Jak se vám hrálo proti Plzni?
Popravdě, tak proti Plzni to byly vždy velmi těžké zápasy. Nikdy nic nevypustila, vždy se její hráči snažili zůstat koncentrovaní v zápase a my to měli opravdu složité.

Jak byste popsal vaší dosavadní hokejovou kariéru?
Tak když to vezmu opravdu stručně. Byl jsem draftován do NHL celkem San Jose Sharks, avšak do prvního týmu jsem se neprobojoval. Nakonec jsem skončil až v ECHL, což mi nevyhovovalo. Po operaci ramene jsem se tam do toho nemohl vůbec dostat, tak jsem raději zvolil cestu ze zámoří a podepsal jsem smlouvu na Slovensku, kde jsem si to zamiloval. Tamní hokej, fanoušci, zkrátka všechno bylo skvělé. Po dvou letech jsem se přesunul do Hradce Králové a nyní po tříleté štaci jsem se přesunul sem do Plzně, kde jsem podepsal smlouvu na dvě sezóny.

Jak trávíte volné dny? Už jste začal s přípravou?
Rozhodně jsem již začal s přípravou na novou sezónu, zde se nesmí nic podcenit. Po sezóně jsme si dal jen krátkou dovolenou na odpočinek. O volných dnech nicméně rád hraji golf se svými přáteli. Také nesmí zapomenou samozřejmě na svou rodinu.

Plzeň je známá tím, že se zde hodně trénuje. Vyhovuje vám to?
S tím nemám vůbec žádný problém. Snažím se být po celou kariéru vždy v dobré fyzické kondici, takže toho se v Plzni vůbec nebojím.

Chrisi, děkujeme za rozhovor, ať se vám v Plzni daří!