Rozhovor Nick Malík

Rozhodoval jsem se srdcem, praví o svém přestupu do Plzně Nick Malík

Plzeň do nové sezóny vstoupí se zcela novou brankářskou dvojicí. Z Liberce přišel Dávid Hrenák, z finského KooKoo poté bývalý mládežnický reprezentant Nick Malík. Ten naskočil hned od prvního dne do přípravy s plzeňským celkem a nyní nastal čas i na jeho první rozhovor.

Nicku, vítejte v Plzni! Od prvního dne jste nastoupil do přípravy s týmem. Jak se zde zatím cítíte?
Zatím se zde cítím velmi dobře. Kabina mě dobře přijala, se všemi jsem se již viděl a seznámil. Všechno je tu super.

Jak se vám líbí v Plzni? Už jste se stihl zabydlet?
V Plzni se mi líbí. Tedy krátce po mém příjezdu se to sešlo a odehrálo se zde několik nepříjemných případů, avšak i tak je to tady fajn. Praha je navíc blízko, kde mám také své kamarády, takže se spolu můžeme nyní vídat častěji.

Byla Plzeň jediná, kdo vás oslovil? A proč jste se nakonec rozhodl pro přesun na západ Čech?
Ano, mluvil jsem s několika týmy, ale nabídka Plzně se mi hned od začátku nejvíce líbila. Vše pro mě bylo hodně sympatické, rozhodoval jsem se hodně srdcem.

Hrál velkou roli i trenér brankářů Rudolf Pejchar, který vás již delší dobu sledoval?
Rozhodně, pan trenér Pejchar hrál v mém rozhodování velkou roli. Předchozí dvě sezóny jsem neměl žádného trenéra brankářů. Na pana Pejchara jsem slyšel jen samé dobré věci, těším se naší společnou spolupráci.

Znáte blíže někoho v plzeňské kabině? Popřípadě konzultoval jste s někým váš přestup?
Pár kluků jsem znal, ale dlouho jsme se neviděli, takže jsme neměli žádný kontakt. Přestup jsem tedy s nikým nerozebíral a rozhodoval jsem se primárně sám.

Plzeň minulý týden představila nové trenéry... Co na ně říkáte?
Trenéry osobně neznám, ale všichni tři pánové vypadají sympaticky. I na spolupráci s nimi se velice těším.

Jak se vám hrálo proti Plzni? Jaká je Škodovka jako soupeř?
Bylo to celkem nedávno... minulý rok v létě jsme hráli v Plzni přípravné utkání. Bohužel jsem proti Plzni hrál jen tohle jediné utkání, takže detaily už si úplně nevybavuju.

Jak byste popsal vaší dosavadní hokejovou kariéru?
Začínal jsem ve Vítkovicích, kde jsem hokejově vyrostl. Poté jsem se přesunul do nedalekého Třince. Chvíli jsem strávil v zámoří v kanadské OHL. Poslední tři sezóny jsem poté odehrál ve Finsku a nyní mě čekají minimálně dva roky tady v Plzni.

Jak nejlépe trávíte volné dny?
Volno převážně trávím hraním video her, ale to už mě moc také nebaví (smích). V letní přípravě jsem rád za každou chvíli odpočinku, takže hodně regeneruju.

Nicku, děkujeme za rozhovor, ať se vám v Plzni daří!