Rozhovor Dávid Hrenák

Nabídka Plzně? Vůbec jsem nepřemýšlel! Jsem rád, že tu mohu být, hlásí Dávid Hrenák

Druhým strážcem plzeňského brankoviště se stal Dávid Hrenák. Slovenský brankář přišel jako náhrada za svého krajana Samuela Hlavaje, který dostal laso z NHL. Dávid Hrenák minulou sezónu odchytal v Liberci, z kterého nyní zamířil na západ Čech.

Dávide, vítejte v Plzni! V minulých dnech jste naskočil do přípravy s plzeňským týmem. Jak se zatím cítíte na západě Čech?
Zatím se tu cítím velmi dobře, je tu pro nás vytvořené fantastické zázemí. Užívám si to, jsem vděčný, že tady mohu být.

Jak se vám líbí v Plzni? Už jste se byl podívat ve městě?
Plzeň je velmi hezké město. Již jsem se procházel po městě, celkově se mi prostředí tady velmi líbí.

Váš přestup se uskutečnil v rychlém tempu, mírně i nečekaném. Jak jste viděl váš transfer do Plzně vy?
Ano, máte pravdu, všechno to bylo hrozně rychlé. V podstatě, když se naskytla možnost jít do Plzně a spolupracovat s panem Pejcharem, tak jsem vůbec nepřemýšlel. Byl jsem nadšený. Jsem šťastný, že to vyšlo.

Sám jste to již zmínil. Jak velkou roli hrál v rozhodování trenér brankářů Rudolf Pejchar, který v Plzni odvádí s brankáři neskutečné věci?
Velkou. Na vzájemnou spolupráci se hrozně těším. Myslím, že stačí si přečíst jeho historii, jací brankáři tady pod ním působili, a je hned jasné, jakou práci odvádí. Budu se snažit ho co nejvíce poslouchat a naučit se od něho co možná nejvíce. Věřím, že i já se mu následně odvděčím dobrými výkony.

Znáte blíže někoho v plzeňské kabině? Popřípadě konzultoval jste s někým váš přestup?
Pár kluků jsem znal. Povídal jsem si například se Samem Hlavajem a Adriánem Holešinským. Oba dva to jsou skvělí kluci.

Plzeň na začátku května představila nové trenéry... Co na ně říkáte?
I na spolupráci s tímto trenérským štábem se moc těším. Jsou to zkušení trenéři, kteří působili v nejlepších organizacích. Jsem přesvědčený, že nás hodně posunou směrem dopředu, a udělají z nás lepší hokejisty.

Jak se vám hrálo proti Plzni? Jaká je Škodovka jako soupeř?
Plzeň byla nepříjemný soupeř. Všichni hráči vždy vše poctivě odmakali. Věřím, že v následujícím ročníku to bude podobné, s tím, že se zlepší výsledky a sezónu budeme moci hodnotit jakou úspěšnou.

Jak byste popsal vaší dosavadní hokejovou kariéru?
Začínal jsem v Považské Bystrici, odkud jsem následně odešel do Trenčína. Z něho jsem se poté přesunul na sedm let do Spojených států. Převážně jsem působil na univerzitě v St. Cloude State. Minulou sezónu jsem se vrátil a ročník jsem odchytal v Liberci.

Jak nejlépe trávíte volné dny?
Momentálně volné dny trávím převážně oddychem. Hodně času také samozřejmě věnuji rodině, užívám si v těchto dnech procházky po Plzni

Dávide, děkujeme za rozhovor, ať se vám v Plzni daří!