Ohlasy PK1

Musíme přidat a být ostřejší, burcuje Michal Houdek

Plzeň se vstup do vyřazovacích bojů nepovedl. Indiáni rychle prohrávali o dvě branky a ztrátu se jim již nepodařilo dohnat. Liberec nakonec první utkání předkola ovládl 4:1.

Jak by zhodnotil utkání obránce Michal Houdek? „Určitě negativně. Prohráli jsme a na Liberec již ztrácíme jeden bod. Já měl osobně v zápase nějaké střely, škoda, že z toho nebyla branka. Zápas by vypadal taky trošku jinak. Mohli jsme se chytit, bohužel jsem to netrefil. Povedlo se to pouze Aleksimu Rekonenovi, nicméně na jeden gól se nedá moc vyhrát,“ praví plzeňský obránce.

Indiáni si připsali již desátý nezdar v řadě. Avšak, říká se, že play off je nová soutěž, souhlasíte? „Já jdu do každého zápasu na sto procent a nekoukám na to, jak dopadl ten předchozí. Žádný zápas není jednoduchý, ať je to utkání v základní části, v předkole nebo následném play off,“ dodává Houdek.

Bílí Tygři se tak po středě ujali vedení v sérii, ovšem již zítra budou hráči s okřídleným šípem na hrudi usilovat o srovnání série. „Ať vítězství nebo prohra, tak v půlnoci se to maže a zítra je nový den. Určitě dneska v zápase byly momenty, na které se dá navázat, nicméně jich nebylo tolik, aby to stačilo na výhru. Určitě bychom měli přidat a být například ostřejší,“ říká závěrem Michal Houdek.

FOTO: Marek Sekáč.