Ohlasy PK5

Táhli jsme za jeden provaz jako tým, hodně nás to mrzí, říká Dominik Pavlát

Je dobojováno. Do čtvrtfinále nakonec postupují Bílí Tygři, přestože v desáté minutě vedla Škoda již o tři branky. Fantastický výkon opět podal Dominik Pavlát, který zneškodnil plno šancí domácího celku.

Fantastická série je u svého konce. Po nervydrásajícím boji slaví postup Bílí Tygři. Obě mužstva šla do vyřazovacích bojů v odlišné formě, nakonec ale o všem rozhodl až pátý zápas. „Ja bych řekl, že predikce před play off nemůže nikdo brát vážně, protože jak jsme mohli sami vidět, před sérií nám nikdo nevěřil. Všichni psali jak prohrajeme 0:3, maximálně uhrajeme jeden zápas a nakonec bum. Celou sérii musel rozhodnout jeden jediný gól. Bohužel pro nás padl do naší sítě,“ mrzí Dominika Pavláta.

Naplno se ukázalo, že play off je jiná soutěž. Škoda před ním prohrála devětkrát v řadě, Liberec zase devětkrát zvítězil, avšak Plzeň nebyla daleko od toho, aby nakonec po předkolu slavila ona. „Prohráli jsme před play off devětkrát v řadě, avšak my jsme šli do toho následně tak, že to je nová soutěž. Zde jsme naplno ukázali, jaký jsme tým. Nechápal jsem, proč nás někdo odepisoval. Ve druhém zápase jsme se konečně chytli a hráli jsme to, co od nás trenéři chtěli. Táhli jsme za jeden provaz jako jeden tým. Teď jsme samozřejmě ale zklamaní, hodně nás to mrzí. Prohráli jsme, vypadli a sezóna nám skončila,“ praví smutně brankář indiánů.

A jak samotný zápas o všechno viděl ze svého brankoviště právě Dominik Pavlát? Celý zápas hostující celek navíc podporovaly stovky fanoušků ze západu Čech. „Vedli jsme brzy o tři branky, avšak jim se pak povedl návrat do zápasu, když snížili na rozdíl jediné trefy. Diváci je následně podporovali, avšak i my jsme tu měli skvělé fanoušky, kteří nás povzbuzovali a hnali dopředu. Dokonce si myslím, že domácí diváky překřičeli a my jim za to chceme ohromně poděkovat,“ nešetři chválou maskovaný muž indiánů.

O všem nakonec rozhodlo prodloužení, které netrvalo ani dvě minuty. „Adam Najman si najel mezi naše obránce, dostal hezkou přihrávku, poté naznačil, udělal kličku a nakonec mi dal puk mezi nohy. Já jsem ale na nás hrdý, když budeme hrát takhle, tak můžeme nejen hrát, ale hlavně vyhrávat, s každým,“ říká závěrem Dominik Pavlát.

FOTO: Marek Sekáč.