Prošli si peklo, teď chtějí Plzeňáci výhru

P l z e ň - Litvínov, Vsetín a Liberec jsou týmy, které letos Plzeňáci ještě nedokázali přehrát. V úterním zápase se Západočeši pokusí zlomit nepříznivou bilanci s Litvínovem, přímým soupeřem Plzně o postup do play-off. "O bilanci s Litvínovem nepřemýšlíme, každý zápas je jiný. Teď už máme zespodu klid, můžeme myslet dopředu. Musíme vyhrávat," říká Radek Matějovský.


Právě vysoký plzeňský útočník předpovídal "peklo" v Budějovicích. Avizovanými muky prošli v úterý Západočeši se ctí, resp. remízou. "Otočili jsme to za pět minut dvanáct, bod dobrý, i když by tři byly lepší,"Martin Paroulek. "Bylo to hodně náročný, protože se nám až tak nedařilo. Výsledek je vynikající, ukázal vnitřní sílu mužstva,“ vypráví spokojeně obránce Mario Cartelli.

Po středečním volnu věnovali hokejisté čtvrteční a páteční trénink fyzické kondici, následovalo sobotní volno. Další trénink mají Plzeňáci na programu v neděli večer. Trenéři vzhledem k letošní bilanci Plzně a Litvínova mají o čem přemýšlet. "Uvidíme s čím přijdou," očekává Matějovský. Cartelli však žádnou speciální přípravu neočekává. "Ty zápasy se nám prostě nepodařily, teď nezbývá než vyhrát," glosuje letošní vzájemnou bilanci.

V úterý Plzeňáci berou jen jedinou variantu, výhru. "Samozřejmě, doma musíme vyhrávat. O výsledku rozhodne víc faktorů, ale hlavně bojovnost a srdíčko," burcuje důrazný plzeňský forvard Radek Matějovský. "Body s Litvínovem budou potřebné, pak bychom mohli snad něco udělat ve Zlíně, no a proti Slavii se bude chtít vytáhnout Roman," usmívá se šibalsky Paroulek.

Právě Roman Málek, který se výrazně podepsal pod bodový zisk na jihu Čech, by měl být ve zbývajícím extraligovém programu velkou plzeňskou devízou. "Jsme klidnější, když máme vzadu takového gólmana," libuje si Matějovský. "Přinesl do týmu klid, je pro nás velkou vzpruhou, můžeme se na něj spolehnout," přitakává Paroulek.

Hokejisté věří, že je kupředu požene také zaplněný stadion. "Čím více diváků, tím lépe. Budeme se snažit ukázat dobrý hokej," slibuje Matějovský. "V Plzni jsou diváci skvělí, nebyl jsem zvyklý, aby chodilo tolik lidí, i když se týmu moc nedaří. Tolik diváků, to je úplně super. Můžu za všechny říct, že pro úspěch uděláme maximum," vzkazuje do ochozů Mario Cartelli. Stejné pocity sdílí i Paroulek. "Ve Vsetíně byli diváci perfektní, na Spartě to bylo horší, nepovzbudili, těžko se tam člověk donutil. Ale v Plzni se mně v tomhle ohledu líbí."