Ohlasy CEB

Na ledě jsem se cítil výborně, zápas jsem si užil, praví Samuel Hlavaj

Tak tohle se povedlo! České Budějovice si vypracovaly v průběhu druhé periody dvoubrankový náskok, jenomže poté se ozvali i střelci Škodovky. Plzeň utkání dokonale otočila a vyhrála 4:2. První zápas za modrobílé barvy odchytal slovenský brankář Samuel Hlavaj.

A jak samotné utkání, které se hrálo ve Strakonicích, viděl ze svého brankoviště Samuel Hlavaj? „Stadion je malý, ale přišlo hodně diváků a panovala tu skvělá atmosféra. Na ledě jsem se cítil výborně, hrálo se mi velmi dobře, kluci v obraně skvěle bránili, každý si plnil to co měl. Samozřejmě, byly tam nějaké chyby, ale do sezóny máme ještě hodně času. Bylo to skvělé, moc jsem si to užil, i když to je pouze příprava,“ praví předsezónní posila ze Slovanu Bratislava.

Když se slovenský brankář připojil k plzeňskému týmu, tak na sebe prozradil, že rád hraje s hokejkou a dnes to několikrát potvrdil. A jak probíhala komunikace s obránci? „V každém týmu fungují jednoduché kódy a ne jinak tomu je i tady v Plzni. Nemuselo se pořádně ani nic trénovat, obrana fungovala dobře. A hra s hokejkou? Dneska jsem si již párkrát zahrál, i když při některých situací to jíž bylo těsné,“ praví s lehkým úsměvem Hlavaj.

Plzeň trénuje na ledě již třetí týden. „Cítím se dobře, už jsem si sžil s výstrojí, takže i na ledě se cítím velmi dobře. Navíc, když se dneska vyhrálo, tak asi děláme něco dobře. Určitě budeme rádi, když to tak bude pokračovat, to pak budeme chodit na tréninky jen s úsměvem,“ říká závěrem Samuel Hlavaj.

FOTO: Jan Petráš.