PLZ - CEB 4:2

PLZ - CEB 4:2 - Škodovka na úvod přípravy předvedla parádní obrat!

Dlouhá zápasová pauza je u konce. Po 147 dnech opět vyjeli k utkání plzeňští indiáni, na úvod přípravných zápasů se utkali ve Strakonicích s Českými Budějovicemi.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

4:2
0:0, 2:2, 2:0

Branky a nahrávky: 38. Straka, 40. Holešinský (Piskáček), 42. Indrák (Pour), 57. Matýs (Holešinský) – 34. Harris (Simon, Koláček), 36. Kříž
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 4:2.

vyloučení
4:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Kvasnička, Dujsík, Houdek, Piskáček, Laakso, Malák – Hrabík, Matýs, Holešinský – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Mazanec, Indrák – Hořejší.

Banes Motor České Budějovice

Strmeň (Maleček) – Gulaši, Hovorka, Kachyňa, Štencel, Willmann, Placek – Koláček, Harris, Simon – Toman, Vopelka, Přikryl – Chlubna, Kříž, Petrásek.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Před samotným zápase hodila čestné buly Tereza Vanišová, která byla členkou bronzové výpravy na letošním mistrovství světa žen v kanadském Bramptonu. Po následném opatrném začátku jako první zahrozili indiáni, v polovině šesté minuty měl velkou příležitost v početní výhodě Tomáš Mertl, ten ale skrz beton puk do sítě nepropasíroval. Ve stejné herní disciplíně se snažili otevřít skóre i hráči Motoru, blízko tomu měl Josef Koláček, Hlavaj si na jeho pokus z osy hřiště nicméně počkal. Jihočeši si posléze zahráli i zkrácenou přesilovou hru pět na tři, Plzeňané avšak odolali. Úvodní dvacetiminutovka vzápětí přinesla ještě jednu výhodu o jednoho muže, ty ale nebyly ozdobou první třetiny, oba brankáři nemuseli čelit nebezpečných střelám.

To v prostředním dějství už to byla zcela jiná písnička a fanoušci obou táborů se dočkali branek. Vše otevřeli hráči Českých Budějovic. Ti dokázali přečíslit plzeňskou obranu, Dominik Simon vybídl ke skórování Branta Harrise, který situací nepohrdl. A to nebylo vše, za necelé dvě minuty urobila Škoda chybu v obranné třetině, puku se zmocnil Marcel Kříž, který opět překonal Hlavaje. Indiáni se však nenechali zahanbit a bleskově přispěchali s rychlou odpovědí. Jan Strměň neudržel střelu od modré čáry, odražený kotouč si našel Petr Straka a ten si svůj návrat ozdobil kontaktní brankou. A v poslední minutě prostředního dějství Škodovka nakonec zaslouženě i vyrovnala. Jan Piskáček zavezl kotouč do útočného pásma, následně oslovil na pravé straně Adriána Holešinského, jehož ostrou ránu zastavila až síť v brance.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Miroslav Indrák, který v přečíslení dvou na jednoho dostal krásnou přihrávku do vlny a po jeho přesné střele Plzeň dovršila obrat v zápase. Stejný hráč se nedlouho poté snažil o vstřelení dalšího gólu, tentokrát ale bekhendem těsně minul bránu. Brant Harris se posléze dostal na opačné straně k ojedinělému zakončení Českých Budějovic, jenže jeho rána mohla nechat Hlavaje klidným. Při hře ve čtyřech se snažil pro změnu vyrovnat Chlubna, který zůstal nekrytý u pravé tyče, Samuel Hlavaj ale v těžké chvíli své mužstvo podržel. O mnoho lépe si nevedl ani explzeňský Filip Přikryl, který se s kotoučem dostal až před plzeňského brankáře. To Západočeši si vedli o poznání lépe, Ondřej Matýs dostal přihrávku na osu hřiště, jeho ránu dokázal Strmeň vyrazit, posila z Pardubic si však odražený puk zase našla a jeho dorážka už posléze skončila v brance. V poslední minutě Plzeň utkání zkušeně dohrála, České Budějovice se nezmohly ani na hru bez brankáře. Škoda Plzeň v prvním přípravném utkání před novou sezónou porazila Motor 4:2.


FOTO: Jan Petráš.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Jsme rádi, že jsme zvítězili, protože to chceme v každém zápase. Soupeř nám dal ve druhé třetině dva rychlé góly, leč nám se brzy podařilo odpovědět a srovnat, což bylo strašně důležité. Následně se naše hra zlepšila. I když je to příprava, tak každý zápas se počítá, zvlášť když se povede takový obrat. Hráči tímto způsobem pochopí, že se vyplatí hrát za každého stavu. Nebyli jsme tu kompletní, nyní vše budeme ladit a hledat optimální sestavu.“