PLZ - CEB

PLZ - CEB 0:1 - Obrovský boj rozhodl jediný gól

Modrobílí mají za sebou již třetí extraligové kolo, po Třinci na svém ledě tentokrát přivítali jihočeský Motor.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

0:1
0:0, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 22. Hovorka (Valský).
Průběh utkání: 0:0, 0:1.

Rozhodčí: Hribik, Veselý – Svoboda, Gerát

vyloučení
3:6
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
25:23
Zblokované střely
15:13
Hity
5:5
Vhazování
28:29
Diváci
5186

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Lev (A), Indrák – Hrabík, Benák, Holešinský – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Adam, Matýs – Jansa.

Banes Motor České Budějovice

Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Hovorka, Štencel, Kachyňa, Krutil – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Ordoš, Pech (A), Kubík – F. Přikryl, Vopelka, Valský – M. Beránek, Toman, Koláček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 59 23 1 22 95,65 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Luke Adam 0 0 0 -1 0
Adam Benák 0 0 0 0 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 2
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
Petr Straka 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 0 0

komentář

Duel odstartoval Pour, jenž v situaci jeden na jednoho vypálil z mezikruží, avšak mířil těsně mimo. Později z první střílel ze stejného místa Adam a trefil Hrachovinu do ramene. Vzápětí se trhl po pravé straně Beránek, avšak tváří v tvář Hlavajovi minul. Když v posledních vteřinách úvodní části vypálil Lev z vrcholu levého kruhu do betonů brankáře Jihočechů, odcházelo se poprvé do kabin za neměnného stavu. Fanoušci si i přesto užili loučení s kariérou plzeňského odchovance a historicky devátého nejproduktivnějšího hráče klubu Jaroslava Kracíka.


Prostřední dvacetiminutovku načali Jihočeši gólově. Valský vypálil přes obránce z levého kruhu a dorážkou uspěl na brankovišti Mikuláš Hovorka. Za vyrovnáním se hnal Holešinský, který zprava oslovil u levé tyče Hrabíka, ten protečoval těsně mimo. Podobně si vedl i Lev z osy hřiště a Pour z první z mezikruží. Naopak náskok svých barev mohl navýšit Gulaš od modré, Hlavaj tečovaný pokus vykopl betonem. Následně obdržel přihrávku na brankoviště Mertl, zkusil ještě kličku do bekhendu, ale byl Hrachovinovi příliš blízko.

Poslední dvacetiminutovku načal v přečíslení dva na jednoho Lev, Hrachovina udržel touš na svém rameni. Po chvilce si z druhé vlny najel na osu hřiště Mertl, jenže nemířil přesně. Pak se dokonce v oslabení trhl na pravé straně Pour, z kruhu ale našel jen lapačku Hrachoviny. Později obdržel k pravé tyči křižný pas Jansa, následně ale zamířil mimo. Dnešní střeleckou smůlu domácích následně dokonal Hrabík, který si na brankovišti našel předchozí pokus Rekonena z pravého kruhu, ale z první trefil jen dezorientovaného gólmana Motoru. Hosté tak doklopýtali k zisku všech bodů, což se jim na západě Čech podařilo teprve potřetí za posledních třicet duelů. Další extraligový duel čeká na modrobílé ve středu sedmadvacátého září, kdy na svém ledě přivítají pražskou Spartu.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vyrovnané utkání. Nás bohužel sráží neproměňování šancí, dnes jsme jich navíc tolik ani neměli. Nepomohli jsme si ani v přesilové hře, měli jsme jich asi pět, to musíme lépe řešit. V zápase nám chyběl větší tlak do brány. Bohužel bez branky se nedá v utkání bodovat. Soupeř výborně bránil, ubojoval to, nezbývá mi, než jen pogratulovat.“

Ladislav Čihák (Banes Motor České Budějovice): „V Plzni žhavý led, domácí jsou na svém ledě velmi silní, navíc, když jsou podpořeni skvělými fanoušky. Mně nezbývá než poděkovat svému týmu, hráli jsme obětavě, navíc i naši fanoušci nás skvěle povzbuzovali, klukům pomáhali. Dnes se nám to sešlo, nedostali jsme gól v oslabení, skvěle zachytal Dominik Hrachovina. Nepropadli jsme ani ve hře pět na pět, všichni hráli zodpovědně. A pokud to hráči takto vydrží hrát celých šedesát minut, tak i takový zápas na 1:0 můžete vyhrát. Domácí nás ještě v závěru zatlačili, ale kluci vše skvěle zablokovali. Pro nás nesmírně cenné tři body.