Ohlasy 3. kolo

Rozhodovaly přesilové hry, na nich musíme zapracovat, říká Adrián Holešinský

Napodruhé už to doma nevyšlo, tuhá bitva s Českými Budějovicemi přinesla jedinou branku, která bohužel padla do plzeňské klece. Na Dominiku Hrachovinu nevyzrál ani Adrián Holešinský, který měl v zápase několik slibných šancí.

Minulý týden indiáni na svém ledě porazili Třinec 3:1, i dneska Škoda inkasovala pouze jednu branku, avšak ta rozhodla o tom, že tři body putují na jih Čech. „Určitě rozhodovaly přesilové hry, na kterých musíme zapracovat. Už od prvního zápase se v nich trápíme, ani v Litvínově jsme si v nich nedokázali více pomoci. A dneska to bylo jako přes kopírák. Speciální týmy na ledě rozhodují zápasy,“ má jasno Adrián Holešinský.

A co v nich tedy bylo špatně? „Určitě chyběla častější střelba. Snažíme vždy zahrát nějaký vzorec, ale spíše bychom to měli zjednodušit. Určitě si zítra k tomu sedneme a zapracujeme na tom,“ dodává slovenský reprezentant.

Zatímco Oceláři se prezentovali útočnou hrou, to Motor to měl zcela opačně, poctivou defenzivou nepouštěl domácí dlouho do velkých šancí. „Určitě to byly zcela rozdílné zápasy, avšak my musíme být připravení na všechno. Vždy se musíme prezentovat hrou, kterou chceme hrát my a nemělo by nás více zajímat, jak hraje soupeř. Pokud budeme dodržovat náš systém, tak poté budeme moci hrát vysoko. Hra pět na pět byla vyrovnaná, oba celky měly nějaké šance, ale znovu bych se opakoval, my jsme si měli pomoci v početních výhodách,“ shrnuje Holešinský.

Petr Kořínek v polovině zápasu sáhnul k redukci, Plzeň stáhla sestavu na tři lajny, přesto puk do sítě soupeře nedostala. Bylo těžké si zvykat na nové spoluhráče? „Každý hráč je na takovou situaci připravený, to nijak neovlivňuje náš styl hry. Trenéři chtěli nakopnout mužstvo, což se mírně povedlo, ve třetí třetině jsme tam měli dostatek šancí, gól jsme ale nedali. Musíme se z toho ponaučit do dalších zápasů,“ praví útočník Škody.

Západočeši mají nyní v neděli volno, jelikož západočeské derby se v rámci Hockey Outdoor Triple odehraje až v polovině února na doskočišti skokanského můstku v Klingenthalu. Znovu do akce tak půjdou až příští týden ve středu, kdy hostí pražskou Spartu a následně indiáni zavítají do Pardubic. „Určitě nesmíme panikařit, je teprve začátek sezóny. Musíme najít naší tvář, jít zápas od zápasu a pracovat na tom, abych byli v každém dalším zápase lepší a lepší. Jak ze začátku sezóny ale nebudeme sbírat body, tak to bude poté jen těžší,“ uzavírá povídání Adrián Holešinský.