Preview 3. kolo

Do Plzně přijíždí jihočeský Motor!

Indiáni se při pátečním večeru opět představí v rámci extraligy před svými fanoušky, po Třinci nyní přivítají České Budějovice.

3. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. ČESKÉ BUDĚJOVICE od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
22. září 2023
3. kolo Tipsport extraligy

Indiánům se na Jihočechy doma daří, však z posledních devětadvaceti duelů odcházeli s prázdnou pouze dvakrát! V roce 2008 a právě v posledním kole loňské základní části 3:5. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Jihočeši po ostudné sezóně před třemi lety, ve které skončili zcela poslední se ziskem třiatřiceti bodů, předloni zazářili. Bodů nashromáždili téměř třikrát tolik a základní část uzavřeli na čtvrté příčce a přes Pardubice dokráčeli až k bronzovým medailím. Avšak vloni se písnička ze sezóny 2020/2021 málem opakovala. Na poslední chvíli Jihočeši od sebe odrazili nakonec poslední Kladno a s čtyřbodovým náskokem skončili třináctí. Netýkaly se jich tak jak duely play off, tak ty o udržení.

Vedení klubu od nové sezóny ukázalo na v Plzni velmi známé trenérské duo - Ladislav Čihák a Jiří Hanzlík. Na pomoc přišli i explzeňskáci Dominik Simon s Martinem Beránkem, dále pak mladoboleslavští Pavel Pýcha a David Štich, z Kladna Adam Kubík, z Brna Michal Gulaši, z Bratislavy Brant Harris, z Liberce Jan Ordoš, Třince Milan Doudera a naposledy na měsíční hostování sparťan Michael Krutil.

Naopak u týmu skončil Martins Dzierkals, jenž zamířil do Skellefteå AIK, Zdeněk Doležal do Prostějova, Adam Raška do Krakowa, Václav Karabáček do Västerviks IK, Vojtěch Tomeček do Sokolova, Jakub Strnad do Kladna či Stuart Percy do Vítkovic.

V přípravě mužstvo odehrálo devět duelů s poměrně vyrovnanou bilancí. Skolilo 3:0 KooKoo, 5:3 Kometu, 7:3 Linec a 5:2 Jihlavu, naopak podlehlo 2:4 ve Strakonicích indiánům, 2:5 v Brně, 3:5 Salzburku, 1:2 na Spartě a 1:4 Kärpät Oulu. V extralize je to také fifty - fifty, když po nezdaru 2:5 na Spartě přišla výhra 3:1 s Olomoucí.


Z tábora indiánů
Pro fanoušky je v prodeji stále celá řada atraktivních míst na sezónní permanentní vstupenky. Pokud tedy ještě nemáte svou sezónní vstupenku na domácí zápasy HC Škoda Plzeň, máte teď ideální šanci ulovit skvělé místo!

Zároveň upozorňujeme, že na utkání se vyplatí přijít včas. Klub si připravil oslavu pětasedmdesátých narozenin svého legendárního útočníka Bohuslava Ebermanna, navíc se s fanoušky a svou bohatou kariérou rozloučí další odchovanec - Jaroslav Kracík!


Výsledky posledních zápasů
HC Verva Litvínov 4
HC Škoda Plzeň 2
(2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Abdul (Baránek, Kudrna), 9. D. Kaše (Hlava, O. Kaše), 24. O. Kaše (Jaks), 60. D. Kaše – 10. Schleiss (Houdek, Banák), 39. Pour (Hrabík).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Piskáček, Dujsík, Houdek, Jiříček, Kvasnička – Indrák, Lev, Schleiss – Holešinský, Benák, Hrabík – Rekonen, Mertl, Pour – Matýs, Adam, Straka – Jansa.

Banes Motor České Budějovice 3
HC Olomouc 1
(0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Kubík (Pýcha), 48. Kubík (Pech, Ordoš), 57. Harris – 28. Orsava (Kusko, Řezníček).
Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Krutil, Štencel, Hovorka, Kachyňa – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Ordoš, Pech (A), Kubík – F. Přikryl, Hanzl, M. Beránek – Koláček, Vopelka, Toman.