Ohlasy KOO

Dobrá konfrontace, z chyb se poučíme, říká po prohře Kryštof Hrabík

První domácí přípravný zápas se plzeňským indiánům nevyvedl výsledkově dle svých představ. Škoda podlehla finskému týmu KooKoo 1:5. Jedinou branku vstřelil Kryštof Hrabík, když ve druhé části využil přesilovou hru.

Plzeňští fanoušci se konečně dočkali a po dlouhých měsících mohli přijít fandit svému týmu přímo do LOGSPEED CZ Arény. Stejně natěšený byl i forvard Škody. „Pauza byla dlouhá, upřímně jsem se již těšil na domácí zápas. Musím říct, že i ve Strakonicích nás fanoušci výborně podpořili a vytvořili nám tam domácí prostředí, ale přece jen plzeňská aréna má své kouzlo a něco do sebe,“ praví Kryštof Hrabík.

Plzeňané jsou stále v plném tréninku. Jak si Hrabík užil svou druhou letní přípravu na západě Čech? „Byla náročná, všichni to vědí, že v Plzni je letní příprava hodně těžká. Člověk s tím počítá, avšak později stejně nadává, ale je to potřeba. Nyní se na ledě cítíme o to lépe, jenomže stále není konec. Pořád jsme v plném tréninku a nohy jsou momentálně těžší než tomu bude 15. září. Určitě to je vše ve finále jen v náš prospěch,“ má jasno Hrabík.

V úterý Plzeň dokázala porazit České Budějovice, dnes se utkala s finským KooPoo. Finský celek zvítězil 5:1, když o svém vítězství rozhodl ve třetí třetině. „Musíme se poučit ze spousty věcí. Stál proti nám kvalitní finský tým. Oni výborně bruslili, byli dobří na puku, pro nás určitě dobrá konfrontace. V zápase jsme udělali plno chyb, ale byly tam i dobré situace. Pro některé kluky to byl první zápas, tak to měli o to těžší. Já jsem se cítil již lépe než v úterý. Utkání si nyní rozebereme a z chyb se do dalších zápasů poučíme,“ hodnotí duel útočník Škody.

Jedinou branku domácího celku v zápase zaznamenal právě Kryštof Hrabík, když dokázal využít ve druhé třetině přesilovou hru, čímž utkání srovnal na 1:1. „Vyšlo to pěkně, od toho tam ale také jsem, musím sebrat gólmanovi oči. Je to také o komunikaci se spoluhráči, kteří jsou se mnou na ledě. V přípravném období je prostor si vše vyzkoušet. V dnešním zápase měl skvěle našel Adrián Holešinský, vše bylo navíc sehráno v rychlosti, takže to byl jeden z faktorů, proč puk nakonec skončil v bráně,“ říká o své trefě.

Západočeši se i letos konfrontují s celky z ostatních zemí. Po finském týmu za pár dní změří síly i s německým mančaftem. „Určitě je to skvělé. Po zápase jsem se bavil s našimi finskými spoluhráči. Bylo hezké vidět, jak finští hráči fungují a poměřit se s nimi. I Crimmitschau nám jistě ukáže, na čem musíme zapracovat. Už se na ty zápasy těším,“ říká závěrem Kryštof Hrabík.

FOTO: Marek Švamberg.