Přátelsky s KOO

První domácí duel sezóny ve znamení souboje s finským Kookoo!

Poprvé v nové sezóně se předstvaí indiáni doma, ve svém stánku přivítají Kookoo Hockey. Pro oba týmy se jedná o druhý duel přípravy, v tom prvním se shodně popasovaly s Motorem. Indiáni uspěli 4:2, Finové padli 0:3.

Přátelsky ONLINE: PLZEŇ vs. KOOKOO od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
KOOKOO HOCKEY

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
11. srpna 2023
přátelské utkání

Oba celky se spolu zatím v novodobé historii ještě nepotkaly. Poslední zkušenost s finským hokejem zapsali indiáni v Lize mistrů před čtyřmi lety, když Hämeenlinnau porazili dvakrát v prodloužení. Jak si povedou nyní?


Z tábora soupeře
KooKoo Hockey je tradiční finský klub z městečka Kouvola. To obývá necelých 100 000 obyvatel a leží na jihu Finska. Část Verla je od roku 1996 součástí světového dědictví UNESCO pro své technologické řešení v továrnách na výrobu papíru.

Samotný hokejový klub byl založen v roce 1965 a vyznává černé, oranžové a bílé barvy. Domovský stánek s názvem Lumon Areena byl postaven v roce 1982 a pojme 6200 fanoušků.

Nejlepším celkovým umístěním v nejvyšší soutěži je čtvrtá příčka z předminulé sezóny, vloni tým skončil osmý. Po základní části se sice umístil desátý a v prvním kole play off vyřadil Kärpät, leč ve čtvrtfinále byl již nad síly pozdější mistr Tappara. V týmu přitom byl i gólman Nick Malík.

Ten v klubu působí i nyní, navíc se k němu do brankoviště přidal před aktuálním ročníkem Štěpán Vopravil, kolonii Čechů doplnil navíc forvard Radek Koblížek. V mužstvu ještě kromě domácích hráčů působí rovněž tři Švédové - Axel Ottosson, Emil Molin a Linus Andersson, dále pak Slovinec Matic Török a Kanaďané Charles-Edouard D'Astous s Benem Tardifem.

Kromě již zmíněných třech českých zástupců ještě v minulosti působili v klubu František Joun, Jan Vodila, Libor Šulák, Martin Tomš, Petr Macháček a Micahel Kolarz.


Vstupenky
Jednotná cena vstupného pro domácí duely (celkem jsou v plánu tři) je 100,- Kč.

Permanentkáři mají pochopitelně vstup zdarma, a to jak držitelé sezónních vstupenek Premium, tak Klasik. Na domácí přípravná utkání se nebudou prodávat vstupenky-místenky s označením příslušného místa. Jednat se bude o vstupenku do haly (volné-sezení) s tím, že si fanoušek vybere své místo, na které se bude chtít usadit nebo pokud bude chtít utkání sledovat v sektoru pro stání. Toto také platí pro permanentkáře. V případě, že budete vyžadovat sedět přesně na svém místě, které jste si permanentní vstupenkou zakoupili, obraťte se na činovníka pořadatelské služby, aby vám asistoval. Vše určitě vyřídíme k vaší spokojenosti.


Rozpis přípravných duelů indiánů
8.8.2023 HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice 4:2

11.8.2023 HC Škoda Plzeň - Kookoo Hockey od 17:30 - Vstupenky ZDE!

17.8.2023 HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň od 17:30

22.8.2023 HC Škoda Plzeň - Eispiraten Crimmitschau od 19:00 - Vstupenky ZDE!

24.8.2023 HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary od 17:30 - Vstupenky ZDE!

29.8.2023 Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň od 17:30

6.9.2023 Eispiraten Crimmitschau - HC Škoda Plzeň od 19:00


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
Banes Motor České Budějovice 2
(0:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 38. Straka, 40. Holešinský (Piskáček), 42. Indrák (Pour), 57. Matýs (Holešinský) – 34. Harris (Simon, Koláček), 36. Kříž.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Kvasnička, Dujsík, Houdek, Piskáček, Laakso, Malák – Hrabík, Matýs, Holešinský – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Mazanec, Indrák – Hořejší.


Banes Motor České Budějovice 3
KooKoo Hockey 0
(2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Gulaš (Přikryl), 17. Pech (Gulaš, Kubík), 27. Chlubna (Vopelka, Hrachovina).
KooKoo Hockey: Setänen (Malík) – Rautanen (C), Lehtivuori (A), Teräväinen, D´Astous, Kukkonen, Liikonen, Gröndahl, Savolainen – Andersson, Otosson, Molin (A) – Leskinen, Ilomäki, Tardif – Koblížek, Paajanen, Aaltonen – Engberg, Korhonen, Valkeejärvi.