PLZ - KOO 1:5

PLZ - KOO 1:5 - První domácí duel Škoda ztratila ve třetí části

Indiáni se poprvé v nové sezóně představili před svými fanoušky. Soupeř byl z Finska, konkrétně osmý celek loňské tamní nejvyšší soutěže - KooKoo.

HC Škoda Plzeň - Kookoo Hockey

1:5
0:1, 1:1, 0:3

Branky a nahrávky: 27. Hrabík (Holešinský, Jiříček) – 7. Nurmi (Rautanen, Lehtivuori), 36. Tardif (Rautanen), 45. Leskinen (Tardif), 59. Leskinen, 60. Aaltonen.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Vyšší tresty: Houdek - Liikonen 5 min.

Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Brejcha, Genát

vyloučení
5:6
Využití
1:1
V Oslabení
0:1
Diváci
915

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Skok, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička – Schleiss (C), Benák, Lev (A), Pour, Adam, Indrák, Hrabík, Matýs, Holešinský, Soukup.

Kookoo Hockey

Malík (Setänen) – Liikonen, Lehtivuori (A), Rautanen (A), Nurmi, Aaltonen, Leskinen, Paajanen (C) – Gröndahl, Otosson, Valkeejärvi, Engberg, Teräväinen, Tardif, Koblížek, Kukkonen, D´Astous, Török, Korhonen, Ilomäki, Andresson.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Do utkání aktivněji vstoupili domácí, leč první velkou šanci zapsali hosté. Tardif se zmocnil před Pavlátem puku po chybě v rozehrávce Škody, ale na strážce plzeňské svatyně si nepřišel. Poté se brankář Západočechů činil proti Korhonenovi, který na něj najížděl z pravé strany. Do třetice to již Finům vyšlo. Jesse Nurmi vypálil z podobné pozice a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. Po chvilce navíc Korhonen prostrčil z jízdy z levé strany na střed na Töröka, ten mířil jen do připraveného brankáře indiánů. Naopak srovnat mohl Lev, který se v početní výhodě na levém kruhu opřel do puku z první, Malík se stihl přesunout.

Prostřední periodu odšpuntoval z první z levého kruhu Kukkonen, Pavlát vykopl betonem. To na druhé straně udeřilo. Jiříček z levého kruhu předal na pravý Holešinskému, ten na brankovišti našel čepel Kryštofa Hrabíka a začínalo se opět od nuly. Západočeši mohli obrat dokonat v přečíslení dva jednoho, kdy Benák předal z levé strany k pravé tyči Lvovi, Malík se stihl přemístit. A tak si vedení zpět vzali opět Finové. Ted Tardif dostal na pravém kruhu příliš mnoho prostoru a zavěsil o vzdálenější tyč. Těsně před přestávkou ještě opanoval boxerskou vložku Houdek nad Liikonenem, avšak soupeř měl i o druhé pauze k vítězství o krok blíže.

Jako první zahrozil v poslední dvacetiminutovce Pour, který vypálil z jízdy z pravého kruhu, Malík sklapl betony včas. To na druhé straně v přesilové hře Tardif předal od pravé tyče k levé Ville Leskinenovi, jenž z první zavěsil. Za snížením se hnal Indrák, avšak dorážkou z osy hřiště neuspěl. Nevedlo se ani Holešinskému, který se před Malíka protáhl k levé tyči. Výsledek tak určily ještě dvě hostující trefy do prázdné, které zaznamenaly Ville Leskinen a Leevi Aaltonen.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Každá porážka mrzí, na druhou stranu jsme v určité fázi přípravy. Utkání nám ukázalo věci, na kterých musíme do dalších zápasů zapracovat. Gratulujeme soupeři, hrál velmi dobře. Jejich hráči byli velmi šikovní a rychlí, nicméně taková zkušenost je velmi cenná. Dali jsme opět prostor mladým klukům, pro Adama Benáka to byl první zápas mezi dospělými. Určitě nezklamal, je to stále mladý kluk a potřebuje čas. Adam Jiříček rovněž odehrál velmi slušné utkání, to samé se dá říci o Janu Skokovi. Pro všechny to jsou cenné zkušenosti.“