Ohlasy 1. kolo

Jsme rádi za tři body, začátek soutěže je vždy důležitý, má jasno Petr Zámorský

Vstup do nového ročníku se plzeňským indiánům povedl na jedničku, na svém ledě porazili mistrovský Třinec 3:1. Plzeňská obrana pracovala spolehlivě, všemu velel Petr Zámorský, který na ledě strávil více než 26 minut, nejvíce ze všech hráčů.

Škodovka měla skvělý vstup do utkání, již ve třetí minutě dorazil kotouč za záda Marka Mazance Jakub Lev, který tak prožil parádní obnovenou premiéru v plzeňskému dresu. „My jsme se na zápas dobře připravovali, chtěli jsme hrát svůj hokej. Troufám si říci, že jsme dnes zúročili práci, kterou jsme odvedli za posledních šest týdnů. Chtěli jsme se takto prezentovat, vyšlo nám to, takže jsme za to moc rádi,“ praví Petr Zámorský.

Indiáni po dvaceti minutách vedli o dvě branky, navíc ještě neproměnili přesilovou hru pět na tři. „Byli jsme blízko, nějaké střely tam byly, netrefili jsme ani prázdnou bránu. I já jsem tam měl jednu ránu z mezikruží, možná chybělo více klidu v zakončení. Věřím, že do dalších zápasů to již bude lepší,“ přeje si obránce.

Před závěrečnou periodou Západočeši již vedli 3:0, avšak nakonec ze zápasu bylo ještě mírné drama. „První dvě třetiny byly super, tam jsme plnili, co jsme měli. Byli jsme dobře nachystaní, ale ve třetí třetině jsme soupeři nabídli tři přesilové hry, na to se rozhodně musíme do dalších duelů zaměřit. Zbytečně jsme tímto způsobem Třinci nabídli šanci zápas zdramatizovat,“ dodává Zámorský.

A jak se samotný Petr Zámorský cítil na ledě? Stejně jako minulou sezónu, jeho ice-time byl ze všech nejvyšší. „Cítil jsem se super. Upřímně jsem to čekal horší, první zápas je vždycky takový nervózní, člověk neví, co od toho má čekat. Pro nás ale velice důležitá výhra, těchto tří bodů si nesmírně vážíme. Začátek soutěže je vždy hodně důležitý,“ má jasno hráč s číslem dvacet na zádech.

Velké téma je rozhodně start teprve šestnáctiletého Adama Benáka, který naskočil rovnou ve druhé formaci. Navíc nechyběl na ledě ani při přesilových hrách, avšak prvního gólu se nedočkal, přestože k němu neměl chvilkami daleko. „Na ledě se mi Adam hodně libí, avšak v kabině se neprojevuje vůbec. (smích) Má stále všechno před sebou. Určitě to pro něj muselo být těžké, nastoupit proti čtyřnásobnému mistrovi v takovém věku, pro něj velká zkouška, nicméně kterou zvládl. Do dalších zápasů bude lepší a sebevědomější.

Dočkali se naopak jiní. První gól po návratu vstřelil Jakub Lev a svůj debut v plzeňském dresu si okořenil i Ondřej Matýs, který navíc zaznamenal vítěznou trefu. „To je především práce klubového managementu a skauting. (smích) Letos máme na ledě čtyři vyrovnané lajny a ve výsledku je úplně jedno, kdo ten gól dá. Pro kluky dobře, že se trefili při prvním startu, nyní se budou cítit dobře, ale jak opakuji, primárně jsme hlavně rádi za tři body,“ říká závěrem Petr Zámorský.

FOTO: Roman Turovský.