PLZ - TRI 3:1

PLZ - TRI 3:1 - Plzeň na úvod extraligy skolila úřadujícího mistra!

Nový ročník Tipsport extraligy je rozehrán, indiáni se v úvodním zápase celého ročníku postavili trojnásobnému úřadujícímu mistrovi z Třince.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

3:1
2:0, 1:0, 0:1

Branky a nahrávky: 4. Lev (Schleiss, Houdek), 14. Matýs (Kvasnička, Adam), 26. Rekonen (Zámorský) – 44. Kundrátek (Marinčin, Pánik).
Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Ondráček, Špůr

vyloučení
6:6
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
35:25
Zblokované střely
14:15
Hity
7:3
Vhazování
21:34
Diváci
4807

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Piskáček (A), Zámorský, Houdek, Dujsík, Kvasnička, Jiříček – Schleiss (C), Lev (A), Indrák – Hrabík, Benák, Holešinský – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Adam, Matýs – Jansa.

HC Oceláři Třinec

Mazanec (Švančara) – Marinčin, Polášek, J. Jeřábek, Kundrátek, Nedomlel, Adámek – Pánik, Vrána (C), M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Hrehorčák, M. Roman, Voženílek – Dravecký (A), Čacho, Kurovský – Walega.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Luke Adam 0 1 1 1 0
Adam Benák 0 0 0 0 2
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 2
Michal Houdek 0 1 1 1 2
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 1 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 1 0
David Kvasnička 0 1 1 2 0
Jakub Lev 1 0 1 1 2
Ondřej Matýs 1 0 1 1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 1 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 1 2
Aleksi Rekonen 1 0 1 1 0
Jan Schleiss 0 1 1 1 2
Petr Straka 0 0 0 1 0
Petr Zámorský 0 1 1 2 0

komentář

Škoda do nového ročníku Tipsport extraligy vlétla jako velká voda a brzy šla do vedení. Za obranu Třince se dostal Schleiss, jehož kličku ještě Mazanec vystihl, na dorážku navrátilce Jakuba Lva mezi betony už ale nedosáhl. Brzy na to se málem dočkal i šestnáctiletý odchovanec Adam Benák, leč svou tečí mířil až příliš přesně - do břevna. Na více než minutu navíc po chvilce Oceláři museli do tří a jen tak tak tlak Škody ustáli. Brzy na to zavezl kotouč do pásma Kvasnička, předal do tandemu Ondřeji Matýsovi, který z pravého kruhu přes Nedomlela zavěsil náramně pod břevno. Asistent poté ještě mohl rozšířit i střeleckou kolonku, avšak v úniku si kličkou na Mazance nepřišel.

Prostřední periodu odšpuntoval Hudáček z první z vrcholu pravého kruhu, avšak pálil nepřesně. Indiáni naopak překombinovali situaci tři na jednoho, ale mrzet je to příliš nemuselo, protože vzápětí natáhl z osy hřiště ke střele Aleksi Rekonen a poslal své barvy do trháku. Čtvrtý gól mohl přidat u pravé tyče Benák, avšak těsně přestřelil. Nevedlo se ani Lvovi, který v nařízeném trestném střílení neuspěl ranou na vyrážečku. Dotřetice Škoda neudeřila tentokrát Indrákem, jenž v přečíslení pálil z mezikruží. Vše tak mohl potrestat Daňo, který se protáhl za beky Škody, avšak kličkou do bekhendu na Pavláta nevyzrál. Těsně před druhou sirénou ještě oslovil Jeřábek z pravé strany na levou Draveckého, proti jeho zakončení z první se Pavlát bravurně přemístil.

Oceláři do poslední periody vstoupili aktivně a Pavlát hned řešil dělovku Vrány z první z levého kruhu. Nedosáhl na pumelici Růžičky od modré, ta ovšem rozezvučela břevno. Až dotřetice to již hostům vyšlo. Tomáš Kudrátek v početní výhodě obdržel křižný pas na levý kruh a z první zamířil přesně nad beton k pravé tyči. Další oheň bravurně uhasil Pavlát po chvilce, když před ním do pobídky Pánika od modré sáhl Vrána. Naopak na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Benák, jenž se řítil na Mazance sám z levé strany, ten ránu pod břevno vytěsnil ramenem. Závěrečná power play hostí již změnu skóre nepřinesla, indiáni tak vkročili do soutěže pravou nohou.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme výborný vstup do utkání. V první třetině jsme dokázali vstřelit dvě branky, hráli jsme dobře a ve druhé periodě jsme pokračovali ve stejném duchu. Ke konci druhé třetiny jsme ale měli pasáže, kdy jsme ve středním pásmu zbytečně ztráceli kotouče, měli jsme dlouhá střídání, hrálo se nahoru dolů, Třinec se dokázal navíc zlepšit ve hře. Ve třetí třetině jsme se nechali třikrát zbytečně vyloučit, soupeř se dostal do tlaku a dokázal vstřelit branku. S velkým odhodláním jsme nicméně dotáhli zápas do vítězného konce, jsme strašně rádi za tři body.

Zdeněk Moták (HC Oceláři Třinec): „V první řadě bych chtěl všem popřát hodně zdraví a plno sportovních zážitku v novém ročníku. V první polovině zápasu jsme předvedli chladný výkon, nehráli jsme pospolu, domácí nás přebruslovali, navíc vyhrávali osobní souboje. My jsme se poté do třetí třetiny zvedli, šli jsme s odhodláním zvrátit výsledek, podařilo se nám rychle snížit, avšak už ne dovést do lepšího konce. Dnešní zápas je pro mě zklámáním, naopak domácí hráli velmi dobře, gratulace Plzni.