Preview 1. kolo

Plzeň s mistrovským Třincem odstartuje nový extraligový ročník!

Indiáni se chystají na úvodní extraligové kolo nového soutěžního ročníku. A pro fanoušky si navíc připravili bohatý doprovodný program!

1. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. TŘINEC od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
14. září 2023
1. kolo Tipsport extraligy

V minulé sezóně tři ze čtyř vzájemných duelů opanovali Oceláři, jednou z toho v prodloužení. Přitom zápasy byly až na jednu výjimku vyrovnané, Škoda uspěla 2:1, Slezané 3:2, 5:4 v prodloužení a hned z kraje roku 2023 6:1. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Oceláři vloni extraligu nezačali dobře, nakonec se ale vytáhli po základní části na šesté místo. V předkole play off si hravě poradili s Litvínovem, ve čtvrtfinále sice dvakrát se Spartou v sérii prohrávali, přesto postoupili 4:2. V semifinále v rozhodujícím sedmém zápase uspěli na ledě Pardubic a ve finále zkompletovali mistrovský hattrick proti Mountfieldu.

Tím také začalo velké letní odcházení. Do Motoru se vydal Milan Doudera, do Olomouce Aron Chmielewski, do Brna trojlístek Tomáš Marcinko, Jan Zahradníček a plzeňský odchovanec Lukáš Kaňák. Erik Hrňa zase nabral směr Vsetín, Samuel Buček Slovensko, Vladimír Roth Maďarsko, Jan Jaroměřský Polsko a Kärlis Čukste Švédsko.

Na pomoc měl přijít z Vítkovic Patrik Koch, leč přišlo laso z NHL. Dorazil ale z kádru Komety Tomáš Kundrátek, ze Sparty Adam Polášek, z Hradce Králové Richard Nedomlel, ze Slovenska Viliam Čacho s Kamilem Walegou a ze Švýcarska Richard Páník.

Nově seskládané mužstvo v přípravě zvládlo čtyři duely. Na úvod vyhrálo 3:0 na ledě Frýdku-Místku, podlehlo 0:4 Popradu, 5:2 přehrálo finskou SaiPu a v nájezdech podlehlo Brnu. Následně přišla na pořad dne Liga mistrů, ve které se Ocelářům dlouhodobě příliš nedaří, což se potvrdilo i nyní. V dosud posledním utkání sice zvítězili na ledě Lahti 3:1, avšak před tím prohráli 4:5 v Ilves, 6:7 v prodloužení doma s Rapperswilem a 0:2 s Mnichovem.


Z tábora indiánů
Pro fanoušky je v prodeji stále celá řada atraktivních míst na sezónní permanentní vstupenky. Pokud tedy ještě nemáte svou sezónní vstupenku na domácí zápasy HC Škoda Plzeň, máte teď ideální šanci ulovit skvělé místo!

HC Škoda Plzeň byl zároveň vybrán, aby společně s úřadujícími mistry z Třince otevřel sezónu v předehraném utkání prvního kola Tipsport extraligy. Klub si tak pro všechny připravil bohatý doprovodný program, který startuje již v 15:30 a potrvá až do 17:00. Připraveny jsou pro vás rozhovory s plzeňskými legendami, tipovací soutěž o hodnotné ceny, příjemné venkovní posezení, pro naše malé fanoušky malování na obličej a třeba také střelba na bránu.

Po skončení extraligového souboje navíc celé akce pokračuje, vyhodnocena bude tipovací soutěž, zanalyzuje se utkání a dorazí kompletní A tým k velké autogramiádě. Přichystané pro vás budou pochopitelně podpisové karty v novém, neokoukaném designu. Více informací - ZDE!

Další skvělou novinkou je pro fanoušky parkování zdarma! Vždy 90 minut před utkáním do 23:00 bude našim fanouškům k dispozici parkování v DEPO2015 přes vjezd z Presslovy ulice. Do jedenácté hodiny večerní bude nutné si auta odparkovat, pak se areál uzamkne. „Věříme, že fanoušci tuto akci uvítají a budou parkovat v pohodlí DEPO2015,“ říká předseda představenstva HC Škoda Plzeň Jan Šmucler. Navíc vstupenka i nadále funguje jako jízdenka v MHD! „I pro tuto sezónu jsme se domluvili rovněž na spolupráci s Plzeňskými městskými dopravními podniky a vstupenka, ať už jednorázová, nebo celosezónní permanentka, bude sloužit jako jízdenka pro vozy MHD vždy 90 minut před zápasem našich indiánů na domácím ledě a 120 minut po jeho skončení.“


Výsledky posledních zápasů
Eispiraten Crimmitschau 5
HC Škoda Plzeň 4sn
(2:0, 1:1, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Kánya (Reichel), 18. Scalzo (Reichel, Lindberg), 36. Carlsson, 52. Rudert (Böttcher, Reichel), rozh. náj. Balinson – 29. Adam (Zámorský), 42. Mertl (Zámorský), 53. Lev (Schleiss, Kvasnička), 55. Schleiss (Lev, Benák).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (31. Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček, Jiříček, Houdek – Schleiss, Lev, Indrák, Hravík, Benák, Holešinský, Pour, Adam, Rekonen, Straka, Mertl, Matýs.


Pelicans Lahti 1
HC Oceláři Třinec 3
(0:0, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 60. Tukiainen - 23. Voženílek, 29. Daňo (Hudáček, Nestrašil), 37. Walega.
HC Oceláři Třinec: Adámek, Smith, Kundrátek, Jeřábek, Polášek, Havránek – Růžička (A), Vrána (C), Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Voženílek, Roman, Haas – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Walega.