TRI - PLZ

TRI - PLZ 3:0 - Škodovka se v Třinci neprosadila

Zápasem proti Třinci Škodovka odstartovala poslední čtvrtinu základní části. Zatím v probíhají sezóně platilo pravidlo můj dům - můj hrad, Plzeň se ve čtvrtém případě snažila vše změnit, to se ovšem nepovedlo.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

3:0
1:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 19. Helewka (Kundrátek, Cienciala), 37. Dravecký (Čacho), 49. M. Růžička (Voženílek, Nestrašil)
Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Lederer, Blažek

vyloučení
1:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
26:24
Zblokované střely
17:18
Hity
4:3
Vhazování
47:28
Diváci
4434

HC Oceláři Třinec

Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, J. Jeřábek – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – Helewka, Vrána (C), Cienciala – Hrehorčák, Holinka, M. Roman – Sikora, Čacho, Dravecký (A).

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Malák, Piskáček (A), Skok, Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Schleiss (C) – Rekonen, Mertl, Holešinský – Matýs, Indrák, Söderlund – Straka, Jansa, Hrabík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 60 26 3 23 88,46 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adrián Holešinský 0 0 0 -2 0
Michal Houdek 0 0 0 -2 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 -2 2
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Ondřej Matýs 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -2 2
Jan Piskáček 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 2
Jan Schleiss 0 0 0 -1 2
Jan Skok 0 0 0 0 0
Tim Söderlund 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 0

komentář

Hned po dvaceti vteřinách se snažil ohrozit branku Mazance kapitán Jan Schleiss, po rychlém obtočení branky ale pálil jen do betonu gólmana Ocelářů. Za domácí jako první zahrozil Petr Vrána, nadvakrát jeho pokus nicméně zkrotil Samuel Hlavaj. Stejný hráč posléze fauloval, v nabídnuté přesilové hře pálil z pravého kruhu Aleksi Rekonen, kotouč však poslal jen do připravené rukavice Mazance. Adrián Holešinský se pro změnu hezky uvolnil na ose hřiště, jeho následný pokus ovšem šel těsně vedle brány. Na druhé straně z rychlého brejku mířil Voženílek zase jen doprostřed brány. Přesilovou hru si zahráli i Oceláři, avšak vedli si podobně. Ale v momentě návratu Rekonena zpět na led se domácí ovšem přece jen dočkali. Kundrátek vystřelil od modré čáry a těsně před brankářem Západočechů do puku sáhl Adam Helewka. Po dvaceti minutách tak vedl Třinec nejtěsnějším možným rozdílem.

Na startu prostředního dějství se hrál vyrovnaný hokej, puk létal ze strany na stranu, na obou stranách nicméně kralovali brankáři. Oceláři se k větší šanci dostali znovu v početní výhodě, dvakrát pálil nebezpečně Martin Růžička, z levého kruhu Hlavaje ale nepřekonal. Lépe si nevedl ani při rovnovážném stavu na ledě Petr Vrána, který střílel z ostrého úhlu. Krátce za polovinou zápasu zkoušel své štěstí od modré čáry obránce Kundrátek, Hlavaj dalším zákrokem podržel indiány. Vyrovnání měl naopak na hokejce Rekonen, který dostal puk od zadního mantinelu, činil se však i Mazanec ve svém brankovišti. Lépe si nevedl ani po přihrávce Matýse Michal Houdek, který vyslal nebezpečný pokus od modré čáry. Slezané v závěru druhé periody dokázali zdvojnásobit své vedení, po chybě v obraně zůstal osamocen u pravé tyčky Vladimír Dravecký, kterému nedělalo problém dostat puk do odkryté části klece.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Jan Schleiss, který si najel mezi kruhy, jenomže ani nadvakrát nedokázal překonat Mazance v třinecké bráně. Z rychlého brejku se záhy domácí radovali potřetí v utkání, jenomže po konzultaci rozhodčích u monitoru branka Helewky nemohla být uznána. Petr Straka zase zkoušel překonat domácího brankáře po rychlém objetí branky, kontatní branky se Škoda ale nedočkala. O minutu později Jakub Pour špatně rozehrál ve vlastní třetině, Voženílek po zisku kotouče našel u levé tyče Martina Růžičku, který se v takových pozicích často nemýlí. Ani Jan Skok se nedokázal prosadit, když zkoušel své štěstí ranou z vrcholu kruhu. Modrobílí se v závěru snažili alespoň o čestný úspěch, na ledě úřadujících mistrů jim však dnes nebylo přáno. Plzeň prohrála v Třinci 0:3.


FOTO: Marián Ježowicz.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Oceláři Třinec): „Pro nás vybojovnaé vítězství. Plzeň je urputné mužstvo, dobrá v soubojích i bruslařsky. Na to jsme hráče upozorňovali. Jsem rád, že se nám to podařilo urvat, i když nám trochu vázla kombinace ve středním pásmu. Moc jsme nedostávali puky do pásma útočného. Byli jsme slabí v držení kotouče. Hráčům ale musím poděkovat a pogratulovat, že se semkli a pracovali tak, abychom vyhráli. Je to pro nás důležitá výhra.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Byl to boj, nebylo k vidění moc šancí. Třinec je velmi zkušené mužstvo. Počkal si na naše chyby. Dostal přesilovku, využil ji. Udělali jsme tři individuální chyby, dostali jsme tři góly. Zápas už se pak v podstatě jen dohrával, domácí si to pohlídali. Zaslouženě zvítězili.“