Preview 40. kolo

Poslední čtvrtina základní části! Škoda míří do Třince

Indiáni v rámci Tipsport extraligy míří do závěrečné rovinky, po utkání v Liberci se představí v Třinci.

40. kolo ONLINE: TŘINEC vs. PLZEŇ od 17:00!


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

WERK ARENA, Třinec
26. ledna 2024
40. kolo Tipsport extraligy

S úřadujícím trojnásobným mistrem dokáže Škoda dlouhodobě držet krok. V posledních patnácti vzájemných utkáních dokázala sedmkrát zvítězit a pouze šestkrát nebodovala. Jak si povedou oba soupeři nyní?


Z tábora soupeře
Oceláři si pro loňský extraligový titul došli ze šesté pozice po základní části, letos je umístění lepší - třetí. Plzeň je zatím jediným celkem spolu s Pardubicemi a Vervou, kdo dokázal v aktuální extraligové sezóně dvakrát Třinec naplno skolit.

Oceláři rovněž bojovali i v Lize mistrů, ve které dokráčeli až do osmifinále. Zde přišla stopka od švédské Skelleftey, která po porážce v Třinci 3:4 doma postoupila po výsledku 5:2.

Tým zůstává prakticky beze změn pohromadě, pouze na startu soutěže odešli na střídavé starty do Frýdku-Místku Kamil Walega a Jakub Král. V lednu pak se SaiPy přišel Adam Helewka a s Pardubicemi po výměně David Cienciala za Richarda Pánika.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Martin Růžička, který nasázel osmnáct branek a přidal šestadvacet asistencí. V zádech má Daniela Voženílka (17+17) a Andreje Nestrašila (10+24). Mezi třemi tyčemi se vystřídali již tři gólmani. Jasně nejvíce toho odchytal Marek Mazanec s úspěšností zákroků nad dvaadevadesát procent, parťák Ondřej Kacetl je pouze o něco níže. Jednadvacetiletý Patrik Švančara se krčí na čísle 62,5.

Početní výhody Slezanů jsou třetí nejproduktivnější, hra v oslabení je na tom na chlup stejně. Suma posbíraných trestných minut je jedenáctá nejvyšší, ta rozdaných hitů třetí a zblokovaných střel dokonce nejvyšší. Průměrná domácí návštěva 4517 fanoušků na utkání je pátá nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
Bílí Tygři Liberec 2
HC Škoda Plzeň 1
(0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 45. Filippi (Faško-Rudáš, Bulíř), 59. Flynn (Hawryluk) – 49. Jansa (Zámorský, Straka).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Houdek, Piskáček (A), Skok, Kvasnička – Schleiss (C), Lev (A), Šiler – Holešinský, Benák, Rekonen – Söderlund, Indrák, Pour – Hrabík, Jansa, Straka.


HC Oceláři Třinec 5
HC Kometa Brno 1
(2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. M. Růžička (Nestrašil), 4. Cienciala (J. Jeřábek), 30. Cienciala (Kundrátek, Helewka), 54. Nestrašil (M. Růžička, J. Jeřábek), 60. Voženílek (Nestrašil) – 37. Marcinko (Ščotka).
HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Polášek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, J. Jeřábek, Mrtka – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – Helewka, Vrána (C), Cienciala – Walega, M. Roman, Sikora – Haas, Holinka, Dravecký (A).