Ohlasy 5. kolo

Převažuje hořkost, musíme nyní zabrat jinde, praví Jan Schleiss

Byl to boj až do posledních vteřin, Plzeň nakonec pražské Spartě podlehla těsně 2:3, ačkoliv se v závěru chvilku domácí již radovali z vyrovnání. Své pětisté utkání v nejvyšší soutěži odehrál plzeňský kapitán Jan Schleiss.

Jaké pocity si ze zápasu odnáší Jan Schleiss? „Určitě převažuje hořkost. V závěru propukla na chvíli euforie, dokázali jsme vyrovnat, avšak po dvaceti vteřinách nám záhy ten gól sebrali. Těžko se k tomu vyjadřovat, nejspíše to byla vysoká hokejka. Pro nás zkušenější to ale nebyl ideální zápas, inkasovali jsme všechny tři góly,“ praví plzeňský útočník.

Jak již bylo řečeno, necelé tři minuty před koncem dostal Petr Zámorský od modré čáry puk do sítě, avšak hosté si vzali trenérskou výzvu, která rozhodla, že branka nakonec nemohla být uznána. „Zkoumali moje zpracování kotouče na mantinelu, jak to vyhazoval jejich obránce. Nevím jak jsou nastavené pravidla, zkrátka rozhodčí dali verdikt a my se na to nemůžeme vymlouvat. Musíme nyní zabrat jinde,“ dodává Schleiss.

Škodovka ve druhé třetině ubránila několik přesilových her soupeře, paradoxně indiáni inkasovali následně v té své početní výhodě. „Naše oslabení jsme odehráli dobře, neinkasovali jsme ani ve třech, což nám dalo energii do třetí třetiny. Tomáš Mertl poté skvěle vyrovnal, avšak naše lajna snad po minutě nastoupila na led a zase jsme prohrávali. Tyhle obdržené branky nás posléze hodně sráží. Jak jsme již povídal, v závěru byla velká euforie. My jsme se najednou zvedli, fanoušci se přidali, určitě zamrzí, že gól neplatil. Chyby se musí hledat ovšem někde jinde, třeba když jsme v zápase inkasovali gól v naší přesilové hře.“ hodnotí Jan Schleiss.

Plzeň zatím v sezóně nevstřelila více než tři branky. „Nebudeme chodit kolem horké kaše. Fakt, že nedáváme góly, je špatně, na tom musíme zapracovat. Stále je začátek sezóny, avšak naše produktivita musí jít nahoru, na dva tři góly se nedá moc vyhrávat.

Indiáni bojovali se Spartou až do konce, nyní na ně čeká další těžká zkouška, v pátek zajíždějí na horkou půdu Pardubic. „Určitě chceme hrát dobrý hokej, nikdo tam nejede s prohraným pocitem, protože to jsou Pardubice. Oni hrají dobrý hokej, jsou nahoře, jenomže my jsme mohli dneska také Spartu porazit. V lize se dá hrát s každým, určitě tam pojedeme urvat co nejvíce bodů,“ říká závěrem Jan Schleiss.

FOTO: Marek Švamberg.