Preview 5. kolo

Předsváteční večer ve znamení duelu se Spartou!

Indiáni v novém ročníku Tipsport extraligy na svém ledě vítají již třetího soupeře - po Třinci a Motoru nyní přijede pražská Sparta.

5. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. SPARTA od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
27. září 2023
5. kolo Tipsport extraligy

Plzeň a Sparta razí společně ve vzájemných duelech pravidlo: Můj dům - můj hrad. Naposledy se radoval hostující celek v prosinci 2020. Vloni Pražané doma uspěli 3:2 a 3:0, Škoda kontrovala 4:0 a 4:3 v nájezdech. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Pražané předloni po základní části skončili třetí. Ve čtvrtfinále v poměru 4:1 Sparta vyřadila Liberec, v semifinále stejným poměrem České Budějovice, avšak titul po celkovém skóre 4:2 získal Třinec. Vloni se situace opakovala, Sparta po dlouhodobé části opět skončila třetí a znovu jí v play off vytavili stopku Oceláři, tentokrát již ve čtvrtfinále.

V létě na lavičku Pražanů dorazil Pavel Gross, na pomoc mu přišli Ondřej Najman z Mladé Boleslavi, Aaron Irving z Davosu, Filip Chlapík z HC Ambri-Piotta, Vojtěch Mozík z Rögle BK, Jani Lajunen z Örebro HK a Josh Kestner z Lukko Rauma. Naopak tým opustili Hans Wallson, Dominik Simon, Martin Jandus, Olavi Vauhkonen, Gustaf Thorell, David Kaše, David Dvořáček, Daniel Přibyl, David Tomášek, Stefan Warg, Adam Polášek, Ostap Safin, Erik Thorell či naposledy na hostování do října do Českých Budějovic Michael Krutil.

V přípravě tým odehrál sedm zápasů a vedl si skvěle až do generálky na extraligu, kdy doma s Bílými Tygry padl 1:5. Před tím uspěl na ledě Litoměřic 6:0, v Liberci 3:2, s Bruslaři 4:3 v prodloužení, s Motorem 2:1 i ve dvojutkání s německým Berlínem.

Rovněž do Tipsport extraligy vstoupili Pražané pravou nohou - Motor přehráli 5:2, zvládli nájezdy v Třinci 3:2, stejně tak vzápětí s Pardubicemi 4:3 a naposledy přejeli Kladno na jeho ledě 7:1. S Dynamem se tak se ziskem deseti bodů dělí o pozici lídra soutěže.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 0
Banes Motor ČB 1
(0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Hovorka (Valský).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Lev (A), Indrák – Hrabík, Benák, Holešinský – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Adam, Matýs – Jansa.


Rytíři Kladno 1
HC Sparta Praha 7
(0:2, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 45. Ticháček – 1. Kempný (Řepík), 9. Buchtele (Mozík, Lajunen), 32. Řepík (Krejčík, O. Najman), 34. Buchtele (Kempný, Forman), 35. O. Najman (Chlapík, Mozík), 43. Irving (Kestner), 59. Horák (Kousal, Kestner).
HC Sparta Praha: Brízgala (35. Bow) – Dotchin (A), Hejda, Martenet, Ticháček, Veber, Slováček, Klikorka – Sideroff, Plekanec (C), Tralmaks – Beran, Klepiš, Jarůšek – Bláha, Pytlík, Frolík (A) – M. Procházka, Babka, Melka.