PLZ - SPA

PLZ - SPA 2:3 - Parádní bitva s hořkým závěrem

Indiáni se netradičně ve středu vydali do boje proti naopak tradičnímu soupeři - na západ Čech dorazila pražská Sparta.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

2:3
1:1, 0:1, 1:1

Branky a nahrávky: 13. Lev (Straka, Indrák), 44. Mertl (Zámorský, Rekonen) – 18. Buchtele (Hauser, Lajunen), 24. Forman (O. Najman), 49. Řepík (Chlapík).
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Rozhodčí: Pražák, Květoň – Brejcha, Zíka

vyloučení
5:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
24:30
Zblokované střely
12:11
Hity
7:4
Vhazování
23:27
Diváci
5523

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Lev (A), Holešinský – Hrabík, Adam, Pour – Benák, Mertl, Rekonen – Straka, Jansa, Matýs – Indrák.

HC Sparta Praha

J. Kovář (Cichoň) – Němeček, Mozík, Kempný, Irving, Krejčík, Moravčík, Mikliš – P. Kousal (A), Horák, Kestner – Chlapík, O. Najman, Řepík (C) – Buchtele, Lajunen, Hauser – Forman (A), Vitouch, Konečný.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 58 30 3 27 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Luke Adam 0 0 0 0 2
Adam Benák 0 0 0 1 2
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 2
Adrián Holešinský 0 0 0 -3 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 1 1 1 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 1 2
Jakub Lev 1 0 1 -2 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 1 0 1 1 0
Jan Piskáček 0 0 0 -1 2
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 1 1 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 -3 0
Petr Straka 0 1 1 1 0
Petr Zámorský 0 1 1 0 0

komentář

Do svého pětistého utkání v extralize dnes naskočil domácí kapitán Jan Schleiss, skóre ovšem otevřel jiný plzeňský odchovanec - Jakub Lev. Ten si najel ze střídačky na příhru dalšího odchovance Straky a z první propálil od modré vše, co mu stálo v cestě. Ještě před tím byl blízko ke gólu i Zámorský, který od modré málem rozpůlil tyč. Sparta odpověděla Janem Buchtelem, který na brankovišti protečoval do sítě pobídku z vrcholu levého kruhu. Dokonat obrat mohl po chvilce Kempný, jenž si najel od modré až před Pavláta, ten své barvy podržel.


Prostřední dějství odšpuntoval Horák, v ideální pozici mezi kruhy z první ovšem přestřelil. Na druhé straně zase zakončoval z druhé vlny z jízdy přečíslení Zámorský, vedl si ale podobně. Skórem tak pohnul až při vlastním oslabení Miroslav Forman, který z pravého kruhu zamířil ideálně ke vzdálenější tyči. Vyrovnat mohl z osy hřiště Schleiss, avšak zblízka rovněž pálil nad. Kvasničku v přečíslení zase dokázal eliminovat Kovář. Činil se i Pavlát, který si skvěle poradil s bekhendovou kličkou Krejčíka.

Třetí dějství načal Kestner, který obdržel příhru z levého rohu k pravé tyči, Pavlát se stihl přemístit. A tak udeřilo na druhé straně. Kovář pouze vyrazil Zámorského pokus zprava z velmi ostrého úhlu, což rychlou dorážkou na brankovišti potrestal Tomáš Mertl. Pražané ale přispěchali s rychlou odpovědí. Michal Řepík obdržel pas od zadního mantinelu k pravé tyči a z první doslova procedil puk do sítě pod betonem muže s maskou indiánů. Za vyrovnáním se hnal Schleiss z vrcholu levého kruhu, ale stejně jako od modré později Zámorský, nevyzrál z první na Kováře. Právě plzeňská dvacítka v závěru dosáhla na vyrovnání bombou od modré, avšak hosté povolali do zbraně video a uspěli s protestem na hru vysokou holí. Power play už změnu skóre nepřinesla, Škoda tak tradičnímu rivalovi podlehla nejtěsnějším možným rozdílem.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vstup do utkání jsme měli slušný, vstřelili jsme brzy branku, soupeř ale brzy srovnal po buly, kdy jsme špatně rozebrali hráče. Ve druhé třetině jsme hráli spoustu oslabení, což nám bere síly, toho je moc. Bohužel jsme nesehráli dobře ani naší přesilovku, kdy jsme nakonec sami inkasovali branku. Ve třetí části jsme bojovali, srovnali jsme, avšak záhy jsme opět inkasovali. V závěru jsme to jen honili, bylo to hektické. Musíme pracovat dále.

Pavel Gross (HC Sparta Praha): „Viděli jsme velmi zajímavý zápase se vším všudy. My jsme byli na Plzeň velmi dobře připravení, viděli jsme jejich utkání proti Třinci, takový průběh jsme nechtěli připustit, což se povedlo. Byli jsme aktivní, měli jsme šance. Podařilo se nám srovnat na 1:1, což bylo velmi důležité. Domácí hráli skvěle oslabení, navíc náš gól padl v početní nevýhodě. Do týmu patří i náš videotrenér, který postřehl vysokou hůl, já to osobně moc dobře neviděl. Nicméně vyšlo nám to, za což jsem moc rád, porazili jsme velmi silný tým.