Ohlasy 7. kolo

Je potřeba hrát jednoduše, má jasno Ondřej Matýs

Zápas s Kladnem přinesl obrovskou bitvu, vyrovnané utkání muselo rozseknout až prodloužení, kde bylo Kladno úspěšnější. První branku zápasu vstřelil Ondřej Matýs.

Tento zápas se dal označit jako utkání kola, avšak nešlo o první místo, nýbrž o to, kdo si vytáhne černého Petra a po zápase skončí na místě posledním. Tam nakonec zůstávají o skóre Rytíři. „První třetina nebyla z naší strany špatná, dostali jsme se do vedení, navíc jsme tam přečkali tři oslabení. Zkraje druhé periody jsme vstřelili druhou branku, takže v tu chvíli bych řekl, že jsme dnes dva body ztratili. Avšak podle toho jak se zápas následně vyvíjel, tak i ten bod bereme. V prodloužení jsme měli tři velké šance, nicméně nedali jsme, zatímco oni z jednoho protiútoku hned skórovali,“ hodnotí utkání Ondřej Matýs.

Oba celky do zápasu vstupovaly s několika prohrami v řadě. „Před zápasem vždy panuje dobrá nálada. Říkali jsme si, že do zápasu musíme jít s čistou hlavou, věřili jsme, že ten zápas urveme. Místo toho, ale po našem druhém gólu zcela přestaneme hrát. Za takového stavu si nemůžeme dovolit hrát na kdovíjaké hokejisty, vymýšlet nějaké věci navíc, zkrátka je potřeba hrát jednoduše,“ má jasno plzeňský útočník.

Bylo to trošku bláznivé měření sil. Škoda vedla 2:0, poté prohrávala 2:4, nakonec utkání ve třetí třetině dotáhla do prodloužení. „Jak jsme inkasovali první gól, tak jsme úplně přestali hrát. Možná jsme si mysleli, že po našem druhém gólu to půjde samo. V kabině jsme si k tomu něco řekli a následně jsme se zvládli opět zvednout.

Indiáni do nové sezóny vstoupili pravou nohou, když na svém ledě porazili obhájce titulu, od prvního kola ale na výhru nadále čekají. „Určitě je to už varování, prohráli jsme pětkrát za sebou. V Litvínově jsme podle mě mohli udělat nějaké body, ale našimi oslabeními jsme si to pokazili. S Budějovicemi jsme prohráli o gól. Se Spartou to také bylo těsné, mohli jsme se štěstím také bodovat. V Pardubicích bylo následně vidět, že kvality obou celků jsou trochu jinde. Měli bychom si z toho vzít ale příklad, protože na to, jaký mají Pardubice kádr, tak hrají jednoduchý hokej,“ praví Matýs.

Pardubický odchovanec přišel před sezónou z východu Čech do Plzně, zprvu začínal ve čtvrté formaci, avšak díky dobrým výkonům dnes hrál již v první lajně. „Asi je brzo to takhle hodnotit osobní výkon, ale samozřejmě budu rád, když takto budu hrát co nejvíce. Nicméně teď je důležité, abychom začali vyhrávat, dodává.

Škodovka v nadcházejícím týdnu sehraje další dva duely. V pátek zajíždí do Olomouce, v neděli poté změří sily na domácím ledě s Vítkovicemi. „V Olomouci to bude těžké, tam je to vždy spíše boj o každý centimetr ledu. Oni určitě nebudou hrát moc hezký hokej. My si jejich hru pustíme na videu. Musíme bojovat více než oni, uvidíme na co to bude stačit, říká závěrem Ondřej Matýs.

FOTO: Marek Švamberg.