7. kolo: PLZ - KLA

PLZ - KLA 4:5pp - Po velké přestřelce bere Škoda bod

Již pošesté v řadě se v souboji modrobílých raduje hostující celek, indiáni vybojovali alespoň bod po smazání dvoubrankového manka.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

4:5p
1:0, 1:4, 2:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 11. Matýs, 23. Holešinský (Schleiss), 51. Lev (Zámorský, Malák), 59. Zámorský (Lev) – 25. Kusý (Jarůšek, Klepiš), 25. Pytlík, 28. Bláha, 32. Pytlík (Ticháček), 64. Pytlík (Klepiš).
Průběh utkání: 2:0, 2:4, 4:4, 4:5.

Rozhodčí: Jaroš, Jeřábek – Brejcha, Gerát.

vyloučení
5:4
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
37:27
Zblokované střely
13:11
Hity
11:4
Vhazování
37:29
Diváci
4886

HC Škoda Plzeň

Pavlát (32. Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Piskáček, Jiříček, Malák – Holešinský, Mertl, Matýs – Benák, Lev, Rekonen – Schleiss, Jansa, Pour – Straka, Hrabík, A. Dvořák.

Rytíři Kladno

Brízgala (Bow) – Dotchin, Hejda, Martenet, Ticháček, Veber, Slováček, Babka – Tralmaks, Plekanec, Melka – Kusý, Klepiš, Jarůšek – Bláha, Pytlík, Strnad – M. Procházka, Beran.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 32 6 1 5 83,33 0
Dominik Pavlát 32 21 4 17 80,95 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 0 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 -2 2
Adrián Holešinský 1 1 2 2 2
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 -2 0
Filip Jansa 0 0 0 -1 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 1 0 1 2 0
Daniel Malák 0 1 1 0 0
Ondřej Matýs 1 0 1 1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 2
Jan Piskáček 0 0 0 -2 0
Jakub Pour 0 0 0 -2 2
Aleksi Rekonen 0 1 1 2 0
Jan Schleiss 0 1 1 2 0
Petr Straka 0 0 0 -2 0
Petr Zámorský 1 1 2 0 0

komentář

Hned zkraje utkání vyrazili domácí do přečíslení dva na jednoho, Zámorský obdržel pas na pravou stranu, leč Brízgala se stihl přemístit. Podruhé ale již i díky velké smůle hostů zasáhnout nedokázal. V přečíslení přihrávku Ondřeje Matýse nešťastně vrátil zpět plzeňskému forvardovi právě gólman Kladna a ten kotouč napálil do sítě. Náskok svých barev ještě mohl v úniku navýšit Lev, avšak skóre se již nezměnilo.

To až zkraje prostřední periody, kdy Adrián Holešinský dostal prostor ke střele mezi kruhy, touš si ještě potáhl a zamířil k bližší tyči. Avšak Kladno si následně pro Škodu přichystalo pár minut hrůzy. Vše načal korigováním výsledku již po přibližně minutě Denis Kusý, jenž obdržel pas zpoza branky před ní a nadvakrát zakončil. Za sedmadvacet vteřin již bylo srovnáno, protože po chybě Straky v rozehrávce uspěl sám proti Pavlátovi na pravé straně Jaromír Pytlík. Obrat dokonal Ondřej Blaha, jenž si vybruslil z rohu až na brankovišti a zakončil po kličce do bekhendu. Plzeň se mohla oklepat po ráně Zámorského, jenž překonal již překonal gólmana Rytířů, avšak na brankové čáře zaskočil Veber. Naopak udeřilo znovu na druhé straně, když Pavláta vyhnal z branky Jaromír Pytlík, ke kterému se mezi kruhy šťastně odrazila zblokovaná střela Ticháčka od modré.

V úvodu poslední dvacetiminutovky předvedli Západočeši hezký ťukes. Na levý kruh rozehrál Lev, Zámorský poté hledal Schleisse na brankovišti, avšak ten puk do sítě doklepnout nedokázal. Na druhé straně v následné početní výhodě Hlavaje dvakrát zachránila branková konstrukce, aby v plných stavech Plzeň vstřelila gól naděje. Petr Zámorský tvrdě vypálil od modré a před Brízgalou ještě hezky tečoval Jakub Lev. Asistent se minut a sekundu před závěrečnou sirénou stal pro domácí fanoušky ještě větším hrdinou, když si sjel mezi kruhy na pas Holešinského ze strany a zamířil přesně k tyči.

Definitivní rozhodnutí napínavého duelu tak padlo až v prodloužení, když přečíslení dva na jednoho po příhře Klepiše zakončil Jaromír Pytlík. Škodě tak k zisku bodů nepomohla ani velká střelecká převaha.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, vedli jsme po první třetině 1:0. Zkraje druhé periody jsme měli přesilovku, dali jsme druhou branku. Ovšem následně jedno špatné vyhození puku na icing, hned na to ztráta špatná kotouče ve středním pásmu a rázem to bylo 2:2. Prožili jsme nakonec sedm minut hrůzy, soupeř nám odskočil, což pro nás byla hrozně těžká situace. Nicméně kluci se semkli, určitě je pochválíme za bojovnost. Nakonec do poslední minuty jsme se rvali o výsledek, měli jsme ještě šanci, ale šlo se do prodloužení. Tam jsme dvě velké šance nevyužili a jak to bývá, nedali jsme a z protiútoku naopak dostali.

Otakar Vejvoda (HC Rytíři Kladno): „My jsme sice první třetinu prohráli 0:1, ale nehráli jsme špatně, chtěli jsme v této iniciativě pokračovat i ve druhé třetině. I když jsme chvilku prohrávali 0:2, tak si myslím, že jsme byli lepším týmem. Byli jsme vzápětí za to odměněni nějakými góly. Ve třetí třetině jsme kontrolovali hru do té doby, než se domácí prosadili. Mrzí nás, že jsme tu nevyhráli za tři body, ale jsme určitě rádi i za ty dva.