PLZ - KLA

PLZ - KLA 7:2 - Sedm trpaslíků vyzrálo na Rytíře!

Indiáni se i ve druhém extraligovém duelu roku 2024 představili před svými fanoušky, po Olomouci přivítali Kladno.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

7:2
1:2, 3:0, 3:0

Branky a nahrávky: 12. Lev (Söderlund, Hrabík), 31. Indrák (Söderlund), 34. Holešinský (Schleiss, Söderlund), 37. Rekonen (Holešinský, Zámorský), 46. Indrák (Lev, Söderlund), 51. Mertl (Zámorský, Holešinský), 53. Rekonen (Holešinský, Zámorský) – 14. Smoleňák (Ticháček, Klepiš), 14. M. Procházka (Smoleňák).
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 7:2.

Rozhodčí: Kika, Mejzlík – Brejcha, Thuma

vyloučení
4:7
Využití
5:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
35:22
Zblokované střely
18:19
Hity
5:7
Vhazování
31:37
Diváci
7054

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Skok, Zámorský, Laakso, Dujsík, Kvasnička, Piskáček (A) – Pour, Lev (A), Rekonen – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Hrabík, Jansa, Straka.

Rytíři Kladno

Bow (Stahl) – Babka, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Jarůšek, Pytlík, Jágr – M. Procházka, Melka (A), Smoleňák (C) – Sideroff, Vimmer, Bláha.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 21 2 19 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 1 3 4 1 0
Kryštof Hrabík 0 1 1 -1 0
Miroslav Indrák 2 0 2 1 0
Filip Jansa 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Aleksi Laakso 0 0 0 1 0
Jakub Lev 1 1 2 0 2
Ondřej Matýs 0 0 0 1 0
Tomáš Mertl 1 0 1 1 2
Jan Piskáček 0 0 0 1 2
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 2 0 2 0 0
Jan Schleiss 0 1 1 1 0
Jan Skok 0 0 0 -1 0
Tim Söderlund 0 4 4 1 0
Petr Straka 0 0 0 -1 2
Petr Zámorský 0 3 3 0 0

komentář

Již v první minutě zahrozil u pravé tyče Mertl, ale touš nakonec zamířil těsně mimo. Po chvilce vlétl do pásma Straka, nabruslil si mezi kruhy, ale ani tato střela se do branky nevešla. To na druhé straně pár kroků za modrou dělovkou rozvlnil síť Kusý, avšak v tu dobu byl Pavlát atakován a gól tak nemohl platit. Brzy na to za pouhých dvanáct vteřin přesilové hry napřáhl Jakub Lev a do vedení šli naopak Západočeši. Rytíři odpověděli stejnou mincí, když rovněž ve výhodě jednoho muže v poli protečoval Radek Smoleňák pod břevno ránu Ticháčka od modré. Za minutu již navíc byli hosté ve vedení, když z první z mezikruží uspěl Martin Procházka.

Prostřední dějství odšpuntoval dorážkou na brankovišti Miroslav Indrák, Bow dokázal zasáhnout. Stejný hráč si ovšem náladu zlepšil po chvilce, když na stejném místě tentokrát dokonal práci Söderlunda, který rychlé objížděl branku. Následně Rytíři špatně střídali, vzápětí i vyhodili a museli do tří. Drtivý tlak přetavil v obrat v utkání Adrián Holešinský, který zakončil u levé tyče. Ve standardní přesilové hře pak poslední střelec předal křižně zleva na pravý kruh Aleksi Rekonenovi, který z první dodal na hokejky svého týmu klid.

Poslední dvacetiminutovku nastartoval Pour z mezikruží, Bow vykopl betonem. Nemohl ale dosáhnout na dokonalý přesilovkový ťukes cik - cak útočným pásmem indiánů na jeden dotek, který z mezikruží z první zakončil Miroslav Indrák. Podobnou kombinaci po chvilce předvedli i Rytíři, avšak zakončující Tralmaks mířil jen do středu branky. Což po svém návratu z trestné lavice v rychlém protiútoku potrestal Tomáš Mertl. Gólů jako trpaslíků poté v páté využité přesilové hře v utkání trefil pod víko od pravé tyče Aleksi Rekonen, kterého křižným pasem oslovil Holešinský. Tečku za dalším skvělým plzeňským představením udělal Vimmer, který se řítil na Pavláta sám z levé strany, leč muž s maskou indiánů zakročil ramenem.

V příštím kole se Škoda představí poprvé v novém roce mimo své prérie, zavítá do Olomouce!

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Dostali jsme se do vedení, ale dva zbytečné fauly nás srazily. Nebylo to z naší strany ideální, do půlky zápasu byl zápas vyrovnaný. Pak jsme si konečně pomohli přesilovkami. To byly rozhodující momenty zápasu. Dneska se nám to povedlo. Ve třetí třetině už jsme si to pohlídali. Byl to výborný, bojovný výkon od všech, včetně brankáře.“

Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno): „My jsme nevstoupili špatně do zápasu, první třetinu jsme dokázali vyhrát 2:1. Naše hra byla dobrá, měli jsme dobrý pohyb v útočné třetině. Zápas se lámal přesilovou hrou pět na tři, poté jsme měli další dvě oslabení a domácí trestali. Zápas jsme si prohráli svou nedisciplinovaností.“