Preview 33. kolo

Páteční podvečer soubojem s Rytíři!

I druhý extraligový souboj roku 2024 odehrají indiáni ve svých prériích, soupeřem nyní bude Kladno.

33. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. KLADNO od 17:30!



HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
RYTÍŘI KLADNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
5. ledna 2024
33. kolo Tipsport extraligy

Škoda od roku 2019 dokázala v kulatých deseti střetnutích s Rytíři naplno bodovat. Posledním vítězstvím odstartovala navíc novou sérii, která již čítá sedm dílků a ve které se vždy radují hosté. Jak si oba celky povedou nyní?

Z tábora soupeře
Rytíři vloni zakončili základní část Tipsport extraligy poslední, letos je umístění o stupínek lepší. Na nejhorší Bruslaře mají Středočeši náskok tří bodů, navíc mají dva duely k dobru. Na Vítkovice před sebou, tedy poslední postupové místo do play off, ale je již ztráta šestibodová a naopak oproti Rideře má Kladno odehraný duel navíc.

V průběhu sezóny již mužstvo doznalo celé řady změn. Tou největší je jistě kvůli zdravotním problémům ukončení hráčské kariéry Tomáše Plekance. Na hostování také odešli do pražské Slavie Matěj Beran s Karlem Klikorkou, střídavé starty si do stejného týmu vyřídil i Martin Procházka. Naopak na pomoc přišel Radek Smoleňák z Mountfieldu a brusle opět nazul i Jaromír Jágr, jenž dosud ve svých jednapadesáti letech v pěti utkáních zaznamenal čtyři asistence. Poslední posilou je gólman Július Hudáček, který od začátku sezóny čekal na angažmá v KHL, avšak nakonec se v kádru Středočechů pokusí napravit škody, které přineslo zranění jedničky Adama Brízgaly.

Bodově ale tým táhnou jiní. Nejpilnějším sběračem je Jiří Ticháček, který nasázel sedm branek a jednadvacet připravil pro své spoluhráče. V zádech má Jakuba Klepiše (4+19) a Eduardse Tralmakse (14+8). Mezi třemi tyčemi odchytal mnohem větší porci minut Adam Brízgala s úspěšností zákroků necelých devadesát procent, parťák Landon Bow je pod hranicí 88.

Početní výhody Rytířů jsou v celé soutěži šesté nejproduktivnější, hra v oslabení pak jedenáctá. Nikdo z celého startovního pelotonu neposbíral více trestných minut, suma rozdaných hitů je sedmá nejvyšší a zblokovaných střel po Spartě nejnižší. Průměrná domácí návštěva lehce přes 3000 fanoušků na utkání je po Bruslařích nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 8
HC Olomouc 0
(1:0, 2:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 10. Matýs (Holešinský, Dujsík), 23. Rekonen (Pour, Lev), 27. Indrák, 42. Matýs (Zámorský, Rekonen), 46. Zámorský (Jansa, Holešinský), 48. Hrabík (Zámorský, Straka), 57. Dujsík (Laakso, Straka), 58. Söderlund (Piskáček).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Dujsík, Houdek, Piskáček (A) – Pour, Lev (A), Rekonen – Söderlund, Indrák, Matýs – Holešinský, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík, M. Soukup, Straka.

Mountfirld HK 4
Rytíři Kladno 2
(3:2, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Perret (Šťastný, Pavelka), 17. Estephan (Šťastný, Miškář), 19. Pavelka (Pláněk, Perret), 60. Jergl (Okuliar) – 16. Martenet (Sideroff, Jarůšek), 20. Tralmaks.
Rytíři Kladno: Bow (Hudáček) – Voráček, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Sideroff, Jarůšek, Kusý – Tralmaks, Pytlík, Jágr – M. Procházka, Melka (A), Smoleňák (C) – Vimmer, Babka, Bláha.