Preview 7. kolo

Poprvé v nové sezóně v neděli doma! Plzeň hostí Kladno

Souboj modrobílých celků se odehraje první říjnový den na západě Čech, indiáni vyzvou na souboj Rytíře.

7. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. KLADNO od 16:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
RYTÍŘI KLADNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
1. října 2023
7. kolo Tipsport extraligy

Škoda vloni v prvním extraligovém kole na ledě Rytířů slavila po výsledku 4:0 a bylo to kulaté desáté vítězství v řadě proti Středočechům. Ovšem v odvetě Kladno slavilo v Plzni 2:1 v prodloužení a přes další domácí nezdar 3:4 vyloupilo LOGSPEED CZ Arénu i podruhé - 0:3. Letos začali lépe Západočeši, kteří v přípravě dobyli led soupeře 5:2. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Rytíři předloni zakončili základní část čtrnáctí, na poslední (a přímo sestupující) Zlín měli pohodlný náskok osmnácti bodů. Vloni do soutěže Kladno vstoupilo pravou nohou - v prvních pěti kolech vždy bodovalo. Jenže následovala černá série a nakonec se ztrátou čtyř bodů na Motor umístění opět čtrnácté, avšak nyní již poslední. V baráži čekal Zlín, který ovšem padl 0:4 na zápasy.

Po sezóně zamířil Martin Kehar do Kralup nad Vltavou, Oskars Cibulskis do Dánska, Albert Michnáč se vydal na Slovensko, Kristaps Sotnieks do Francie, Adam Kubík do Českých Budějovic, Ladislav Zikmund do Eispiraten Crimmitschau a Miroslav Indrák se vrátil domů do Plzně. Bez angažmá je zatím Adam Brodecki. Naopak na pomoc přišla Kladnu zvučná jména. Z Liberce Michael Frolík, z Vítkovic Richard Jarůšek, z Finska Denis Kusý, ze Slovenska Kanaďan Deven Sideroff, z ECHL Chris Martenet, z Českých Budějovic Jakub Strnad a z pražské Slavie dvojice Karel Klikorka či Tadeáš Hejda. Posledním přírůstkem je Lotyš Eduards Tralmaks z AHL a Jakub Voráček jako mentor a pomocník s přesilovkami.

V přípravě nově seskládaný tým odehrál devět duelů. Mužstvo dvakrát skolilo Litoměřice a jednou Slavii, naopak v odvetě s Pražany padlo, stejně tak s Plzní a dvakrát s Energií i Litvínovem.

Do soutěže vstoupili Rytíři nezdarem 0:1 v Olomouci a 1:3 s Pardubicemi. Následovalo sice vítězství 3:2 v samostatných nájezdech ve Vítkovicích, avšak to bylo vykoupeno dalšími prohrami - 1:7 se Spartou, 2:3 v Liberci a naposledy 1:4 s Brnem. V domácím prostřední tak Kladno nezískalo ani bod při skóre 3:14, naopak venku dva při skóre 5:6.


Výsledky posledních zápasů
HC Dynamo Pardubice 4
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Radil (T. Dvořák, Hrádek), 31. Zohorna (R. Kousal, Vála), 45. Vála, 53. Radil (R. Kousal) – 60. Jansa (Adam).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Lev (A), Holešinský – Hrabík, Adam, Pour – Benák, Mertl, Rekonen – Straka, Jansa, Matýs – Indrák.


Rytíři Kladno 1
HC Kometa Brno 4
(0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 57. Ticháček (Plekanec, Frolík) – 8. Gazda (Pospíšil, Ďaloga), 33. Pospíšil (Moses), 43. Zaťovič (Flek), 54. Flek.
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Slováček, Veber, Ticháček, Hejda, Babka, Martenet – Frolík (A), Plekanec (C), Tralmaks – Kusý, Klepiš, Jarůšek – Bláha, Pytlík, M. Procházka – Ton, Melka, Beran.