Preview 9. kolo

Nedělní sportovní odpoledne v Plzni odstartují indiáni s Vítkovicemi!

Netradičně již od 15:00 rozehrají svůj extraligový duel indiáni kvůli souběhu s ligovým duelem Viktorie, soupeřem budou Vítkovice.

9. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. VÍTKOVICE od 15:00!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
8. října 2023
9. kolo Tipsport extraligy

Vítkovice dokázaly letos v lednu prolomit černou sérii a poprvé od roku 2016 z plzeňského ledu odvézt všechny body po výhře 3:2. Celkem vloni vybojovaly proti modrobílým tři vítězství ze čtyř duelů. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Vítkovice se po umístění na třináctém místě dvakrát vyšvihly na osmou příčku po základní části, vloni to ale byla již druhá. Ve čtvrtfinále play off Ostravané v poměru 4:2 vyřadili brněnskou Kometu, avšak postup do finále jim v prodloužení rozhodujícího duelu před vlastními fanoušky zatrhl hostující hradecký Mountfield.

Po úspěšné sezóně vyrazili o NHL bojovat za moře Aleš Stezka s Patrikem Kochem, Jan Bernovský odešel do Karlových Varů, Lukáš Krenželok do Poruby, Rostislav Marosz na Slovensko, Tobias Lindberg do Německa a Richard Jarůšek do Kladna. Naopak novými tvářemi jsou olomoucký Jan Káňa, Vojtech Zeleňák z Frýdku-Místku, Stuart Percy z Českých Budějovic, Matěj Machovský z Mountfieldu, Valentin Claireaux z Francie a tou nejčerstvější Yohann Auvitu ze Švýcarska.

Nově složené mužstvo si ovšem zatím v extralize sedá. Ridera již má za sebou osm utkání, za tři body porazila Mladou Boleslav na jejím ledě, za dva doma Olomouc a alespoň jeden vyválčila s Kladnem a v Třinci. S prázdnou odcházela z ledu s Karlovými Vary, s Pardubicemi, v Českých Budějovicích a naposledy 2:3 na Spartě.


Výsledky posledních zápasů
HC Olomouc 3
HC Škoda Plzeň 2
(3:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Řezníček (Macuh, Chmielewski), 18. Kunc (Kucsera), 22. Chmielewski (Macuh) – 14. Hrabík (Zámorský, Rekonen), 40. Mertl (Malák, Holešinský).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Houdek, Piskáček (A), Malák – Matýs, Mertl, Holešinský – Schleiss (C), Lev (A), Hrabík – Rekonen, Adam, Pour – Indrák, Jansa, Straka.


HC Sparta Praha 3
HC Vítkovice Ridera 2
(0:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Horák (Kestner, P. Kousal), 37. P. Kousal (Horák), 41. Kestner (Horák) – 16. Chlán (Raskob, Mikuš), 59. Kalus.
HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Grman, Mikuš (A), Raskob, Gewiese, L. Kovář, Stehlík – Bukarts, Chlán, Kalus – Fridrich, Krieger, Lakatoš (C) – Krejsa, Claireaux, Kotala – Dej (A), Přibyl, Lednický.