Ohlasy 9. kolo

Věřili jsme, že dnešní zápas jakýmkoliv způsobem umlátíme, říká Dominik Pavlát

Byl to pořádný boj, avšak tři body nakonec přece jen zůstaly v Plzni, čímž Škodovka zlomila nepříznivou sérii šesti porážek. Hrdinou zápasu byl bezesporu Dominik Pavlát, který za svá záda nepustil ani jeden puk.

Dalo by se říct konečně, Škodovka po úvodním skalpu Třince konečně opět poznala slast vítězství. Vítěznou trefu zaznamenal ve třetí třetině obránce Tomáš Dujsík. „Nebyli jsme v nejlepším psychickém rozpoložení, měli jsme špatnou sérii, museli jsme to nějak zlomit. Asi jsme všichni čekali, že to bude podobným výkonem, kde rozhodne jeden gól. Jsme nicméně strašně rádi, že jsme to zvládli, štěstí se také jednou přiklonilo na naší stranu. Lidé na nás taktéž nezanevřeli, dnes opět panovala fantastická atmosféra, byli skvělí, obrovský kredit pro ně,“ má jasno Dominik Pavlát.

Plzeň se díky tříbodovému vítězství odlepila ode dna tabulky, kam poslala právě Vítkovice. „Není nic příjemného, když se takhle prohrává, navíc často jen o jeden gól. Ale řekli jsme si, že do zápasu půjdeme s čistou hlavou. Co se stalo už stejně nezměníme. Makali jsme poctivě na tréninku, věřili jsme a byli jsme za to následně odměnění,“ dodává maskovaný muž indiánů.

Dominik Pavlát pochytal všechny střelecké pokusy soupeře a výsledkem toho je první čisté konto v sezóně. „Já jsem do dnešního utkání šel nastavený tak, že dneska fakt musíme vyhrát a nedopustit sedmou porážku. Myslím si, že jsme nedělali směrem do obrany tolik chyb, hráli jsme zodpovědně a mezitím jsme stále věřili, že vepředu ten jeden gól dáme a tento zápas jakýmkoliv způsobem umlátíme. Naše branka nebyla žádná hezká akce, ale my takové ušmudlané góly potřebujeme dávat. Hlavně už musíme sbírat body,“ přeje si Dominik Pavlát.

Na vítězství bude moci navázat Škodovka již ve čtvrtek, kdy na svém ledě hostí v předehrávce Kometu Brno. Výhoda, že se bude hrát opět plzeňskými fanoušky? „Asi je to výhoda, navíc nemusíme nikam cestovat. Přeji si, aby nás přišlo podpořit zase velké množství fanoušků. My se dobře připravíme a věřím, že Kometu porazíme,“ říká závěrem Dominik Pavlát.

FOTO: Marek Švamberg.