9. kolo: PLZ - VIT

PLZ - VIT 1:0 - S Pavlátem v čele Škoda zlomila černou sérii!

Škoda v rámci devátého kola na svém ledě přivítala Vítkovice a byl to boj obrovský. Však v půlce střetnutí ještě střelecký zápis neznal ani jedno jméno.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

1:0
0:0, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 48. Dujsík (Matys, Holešinský).
Průběh utkání: 0:0, 1:0.

Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – Brejcha, Hynek.

vyloučení
3:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
23:31
Zblokované střely
22:19
Hity
6:2
Vhazování
32:28
Diváci
4023

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Malák, Piskáček (A) – Hrabík, Lev (A), Schleiss (C) – Holešinský, Mertl, Matýs – Pour, Adam, Rekonen – Straka, Jansa, Indrák – Šiler.

HC Vítkovice Ridera

Klimeš (Machovský) – Percy, Grman, Mikuš, Raskob, Gewiese, L. Kovář, Prčík – Bukarts, Chlán, Mueller (A) – Fridrich, Krieger, Lakatoš (C) – Kotala, Claireaux, Kalus – Lednický, Dej (A), Krejsa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 30 0 30 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Luke Adam 0 0 0 0 0
Tomáš Dujsík 1 0 1 1 0
Adrián Holešinský 0 1 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 2
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Ondřej Matýs 0 1 1 1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 1 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 2
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 0 0

komentář

Duel odšpuntoval Fridrich, který nejprve vypálil od modré, aby si vlastní vyraženou střelu našel na pravém kruhu a donutil Pavláta k bleskurychlému zákroku betonem. Vzápětí předal křížnou příhrou touš Bukarts Mikušovi, muž s maskou indiánů předvedl další parádní zákrok. Domácí odpověděli paradoxně při vlastním oslabení, kdy se tváří v tvář Klimešovi ocitl tísněný Pour, mezi betony ovšem místo nebylo. Když v závěru úvodního dějství neuspěl ani v přečíslení Bukarts po přistrčení od Muellera, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhou třetinu načal Jansa, jenž si našel odražený kotouč, ale nemířil přesně. Po chvilce Šiler předal do tutovky Piskáčkovi, Klimeš své barvy podržel. Činil se ovšem i Pavlát, který si lapačkou tváří v tvář vychutnal Bukartse. V další tutovce se objevil také Pour, zvolil kličku od tyče k tyči, ani to ke gólu nevedlo. Další neproměněnou šanci si připsal Claireaux, jenž dostal nabito mezi kruhy, brankář Západočechů se opět zaskvěl. Poslední gólovku druhé periody zapsal Matýs, který si na brankovišti našel sraženou ránu Zámorského od modré, leč hosté jeho pokus stihli vytečovat nad.

Závěrečné dějství odšpuntoval po křižné příhře Kvasnička, Klimeš stihl zakročit. Po chvilce to ale již přišlo! Tomáš Dujsík mohutně napřáhl na pravém kruhu a odšpuntoval obrovskou domácí radost. Vzápětí mohl náskok svých barev navýšit Schleiss, jenže z pravého kruhu trefil spojnici. Na druhé straně zase zahrozil Krieger, jenž se protáhl před Pavláta, ten odolal. Ten ramenem po chvilce vytáhl i pokus Bukartse z mezikruží. 81 vteřin před vypršením základní hrací doby zkusily Vítkovice hru bez brankáře, v největší šanci si ale zblízka nepřišel Percy na dnešního hrdinu Plzeňských Dominika Pavláta, ten tak mohl spolu s celým týmem konečně okusit sladkou chuť vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vstup do zápasu nám nevyšel, možná nervozita, soupeř nás zatlačil, přehrával, měl pár střídání, kdy nás tam zamkl ve třetině, podržel nás brankář. V kabině jsme si něco řekli, druhá třetina se zlepšila, začali jsme se udržovat na puku, v soupeřově pásmu, nějaké šance tam už byly. Pořád to bylo 0:0, kluky jsme nabádali k tomu, že je to o jedné brance. My těch zápasů o jednu branku spoustu prohráli. Bylo to hodně vyrovnané utkání, víme, v jaké jsme situaci a jsme strašně rádi, jak jsme to zvládli. Kluci to odbojovali, i ten hektický konec. Vynikající byl gólman Pavlát.“

Miloš Holaň (HC VÍTKOVICE RIDERA): „My jsme nastoupili do zápasu hodně dobře, byli jsme aktivní, měli jsme několik vyložených šancí, dostávali jsme se do těch prostorů, kam potřebujeme, ale selháváme v koncovce. Po té první třetině, neříkám, že Plzeň neměla žádnou šanci, ale my jsme jich měli daleko více. Ve druhé třetině si myslím, že i tím vyloučením, které jsme dali Plzni, se hra vyrovnala. Ve třetí třetině to bylo o tom, kdo dá ten gól. Dneska si obě mužstva nepomohla ani přesilovkami, nebylo jich mnoho, hrálo se disciplinovaně. To je to, co nás momentálně trápí, proměňování šancí.“