Ohlasy 8. kolo

Dostáváme straně laciné branky, mrzí Tomáše Dujsíka

Škodovka toužila zastavit nepříjemnou sérii porážek. Přestože v Olomouci jako první skórovali indiáni, nakonec si domů nevezou ani bod. Tomáš Dujsík tak neprožil návrat do známého prostředí dle svých představ.

Nepovedlo se, modrobílí prohráli šesté utkání v řadě. V zápase proti Olomouci byli sice aktivnějším celkem, vyprodukovali více střel, avšak na body to nestačilo. „Šňůra bez vyhraného zápasu je již dlouhá. Nemůžeme být spokojení s výkonem, který jsme tady předvedli. I já osobně od sebe čekám daleko více, s herním vytížením můžu být sice spokojený, ale to tak je tak vše, určitě mám na lepší výkony. Takhle mi není po dalším prohraném zápase zrovna do zpěvu. Doufám, že se to do dalších zápasů zlepší,“ přeje si Tomáš Dujsík.

Plzeň nicméně začala utkání dobře, měla k dispozici několik přesilových her, v té třetí už se dokázala prosadit, když puk před Konrádem ideálně tečoval Kryštof Hrabík. „Trošku jsme ty přesilové hry zjednodušili, Petr Zámorský to skvěle házel před branku a nakonec z toho padl i ten vedoucí gól. Tohle je určitě cesta v situaci, v jaké momentálně jsme,“ praví obránce Škody.

Olomouc ale během krátké chvíle dokázala utkání překlopit na svou branku a ztrátu posléze Západočeši již nedotáhli. „Mně přijde, že dostáváme straně laciné branky. To jsou základní věci, u prvního gólu jsme měli střelu zablokovat, při druhé trefě zase prošla přihrávka a my nedojeli druhou vlnu, to se nemůže stávat. My se na každý náš gól hrozně nadřeme, naopak sami inkasujeme hrozně lehce,“ říká smutným hlasem Dujsík.

Po porážce na Hané spadla Plzeň v tabulce na poslední místo. „Nikdo z toho nemůže mít radost, Plzeň nemůže hrát na takových příčkách, chceme hrát daleko výše v tabulce. Mrzí nás to vůči všem, kdo nám věří. Myslím si, že máme daleko na víc, o to více tyhle výsledky bolí. Nemám rád taková ta klišé, ale zkrátka je to tak, my se nyní musíme soustředit jen na další zápas. Ke konci dnešního utkání se náš herní projev mírně zlepšil, na to musíme v neděli navázat. Musíme bojovat a zlomit to jen my sami, nikdo jiný nám nepomůže,“ má jasno brněnský odchovanec.

Domácí fanoušci na Dujsíka nezapomněli a na konci utkání ho jednohlasně vyvolávali. „Za to bych chtěl domácím fanouškům poděkovat, bylo to od nich hezké, moc si toho vážím. Strávil jsem tu nějakou dobu, jsem rád, že si takto vzpomněli. Jinak musím říci, že jsem v Plzni naprosto spokojený, akorát musíme zlepšit naší hokejovou stránku, pak už to bude dokonalé,“ říká závěrem Tomáš Dujsík.

FOTO: HC Olomouc.