Preview 8. kolo

Extraligový kolotoč zavane Plzeň do Olomouce!

Škoda zahájí další hrací týden mimo své prérie, představí se na ledě Olomouce.

8. kolo ONLINE: OLOMOUC vs. PLZEŇ od 18:00!


HC OLOMOUC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Olomouc, Olomouc
6. října 2023
8. kolo Tipsport extraligy

V posledních dvaceti vzájemných utkáních si ve výsledku vedou lépe hosté, když zaznamenali jedenáct vítězství. V loňské sezóně byla bilance vyrovnaná, každý z týmů uspěl jednou doma a jednou venku. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Kohouti vloni zakončili základní část na osmém místě a poměrem 3:1 si poradili v předkole play off s Karlovými Vary. Jenže ve čtvrtfinále již čekal těžký kalibr - Pardubice. Ty neměly slitování a postoupily bez ztráty kytičky.

Před novou sezónou odešel do Finska Jan Lukáš, do Plzně Tomáš Dujsík, do Vítkovic Jan Káňa a u týmu skončili i Petr Strapáč s Rostislavem Oleszem. Naposledy hokejovým prostředím rezonoval odchod mladé naděje Tomáše Galvase do Liberce. Naopak ze zámoří přišli na pomoc Jakub Sirota, z Třince Aron Chmielewski, z Přerova Rok Macuh a ze Slovenska Jakub Sedláček. Střídavé starty má rovněž ze Zlína vyřízené Daniel Huf.

Nově seskládaný tým začal dobře, vyhrál čtyři ze sedmi přípravných zápasů. Avšak v lize je bilance horší, dvě vítězství ze stejného počtu duelů. Kohouti skolili Kladno 1:0 a Energii 4:3, podlehli ale v Českých Budějovicích, v Pardubicích, na Spartě, s Třincem a naposledy v prodloužení ve Vítkovicích. Výsledkem je tak dvanáctá příčka právě před indiány s tříbodovým náskokem, ale odehraným střetnutím navíc.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
Rytíři Kladno 5pp
(1:0, 1:4, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Matýs, 23. Holešinský (Schleiss), 51. Lev (Zámorský, Malák), 59. Zámorský (Lev) – 25. Kusý (Jarůšek, Klepiš), 25. Pytlík, 28. Bláha, 32. Pytlík (Ticháček), 64. Pytlík (Klepiš).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (32. Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Piskáček, Jiříček, Malák – Holešinský, Mertl, Matýs – Benák, Lev, Rekonen – Schleiss, Jansa, Pour – Straka, Hrabík, A. Dvořák.


HC Vítkovice Ridera 4
HC Olomouc 3pp
(0:0, 1:2, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Chlán (Percy, Lakatoš) 50. Bukarts 54. Chlán (Raskob) 63. Bukarts - 36. Navrátil (Macuh, Ondrušek) 37. Menšík (Rašner, Anděl) 45. Macuh (Chmielewski, Klimek).
HC Olomouc: Sedláček (Konrád) – Ondrušek (C), Černý, Švrček, Škůrek, Rašner, Sirota, Řezníček – Kusko, P. Musil (A), Orsava – Kunc, Knotek (A), Navrátil – Chmielewski, Macuh, Klimek – Anděl, Menšík, Kucsera.