OLO - PLZ 3:2

OLO - PLZ 3:2 - Střelecká převaha nestačila, Škoda se z Olomouce vrací bez bodu

S touhou ukončit nepříznivou sérii proher vyjeli plzeňští indiáni k dalšímu zápasu do Olomouce. A začali dobře, Kryštof Hrabík poslal Plzeň v první periodě do vedení, avšak Olomouc dokázala utkání nakonec překlopit na svou stranu.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň

3:2
2:1, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 16. Řezníček (Macuh, Chmielewski), 18. Kunc (Kucsera), 22. Chmielewski (Macuh) – 14. Hrabík (Zámorský, Rekonen), 40. Mertl (Malák, Holešinský).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 3:1, 3:2.

Rozhodčí: Šír, Obadal – Lederer, Blažek.

vyloučení
4:4
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
18:30
Zblokované střely
11:20
Hity
6:4
Vhazování
26:35
Diváci
4283

HC Olomouc

Konrád (Postava) – Řezníček, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Škůrek, Rašner, Černý – Bambula, Knotek (A), Navrátil – Klimek, Macuh, Chmielewski – Orsava, P. Musil (A), Kusko – Kucsera, Menšík, Kunc.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Houdek, Piskáček (A), Malák – Matýs, Mertl, Holešinský – Schleiss (C), Lev (A), Hrabík – Rekonen, Adam, Pour – Indrák, Jansa, Straka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 58 18 3 15 83,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Luke Adam 0 0 0 -1 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 1 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 1 0 1 -1 2
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Filip Jansa 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -2 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 2
Daniel Malák 0 1 1 0 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 1 0 1 1 2
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 1 1 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 1 1 -2 0

komentář

Jako první se snažil v zápase ohrozit branku soupeře domácí Bambula, který si najel na pravý kruh, rychlou ranou ovšem těsně minul zařízení. Na druhé straně si zahrála Škodovka početní výhodu, dvakrát od modré pálil Petr Zámorský, Konrád byl nicméně ve svém brankovišti připraven zasáhnout. Nedlouho poté si zahráli indiáni další přesilovou hru, tentokrát nebezpečně pálil Schleiss a Rekonen, ani tentokrát se skóre neměnilo. Až při své třetí výhodě o jednoho muže modrobílí konečně otevřeli skóre. Petr Zámorský vystřelil ze své pozice a do jeho pobídky vložil ideálně svou hokejku Kryštof Hrabík. Vedení Západočechů vydrželo ale jen necelé dvě minuty. Dalibor Řezníček totiž vyprodukoval tvrdou ránu od modré čáry a jeho pokus zapadl až za záda plzeňského brankáře. Hanáky vstřelené branka povzbudila a ještě v první třetině stačili domácí skóre otočit na svou stranu. Michal Kunc obdržel přihrávku na pravé křídlo ideálně do jízdy, z kruhu se posléze prezentoval přesnou ranou k bližší tyči, i tentokrát byl Samuel Hlavaj zcela bez šance zasáhnout. Po dvaceti minutách tak odcházeli spokojenější do kabin domácí kohouti.

Zkraje druhé periody Olomouc odskočila do dvoubrankového vedení. Aron Chmielewski si vzal kotouč ve středním pásmu, následně v útočné třetině udělal rychlou kličku doprostřed hřiště a střelou na vyrážečku rozvlnil síť za Hlavajem. Konrád na druhé straně musel rovněž do akce, pokus Matýse ovšem vykopl reflexně svým betonem. Škoda posléze přečkala početní výhodu soupeře a záhy mohla ve stejné situaci sama udeřit. Jakub Pour si všiml volného Luka Adama u levé tyče, kanadský útočník pouze nastavil svou hokejku, avšak proti jeho rychlé teči se přesunul maskovaný muž Olomouce. Vedení Moravanů mohl naopak ještě navýšit Knotek, který si nabruslil až před plzeňskou branku, ostrou ranou však napálil jen gólmana indiánů. V poslední minutě se Škoda dočkala přece jen kontaktní branky. Holešinský vysunul do samostatného úniku obránce Daniela Maláka, který se posléze dostal i k dorážce vlastní střely, puk po jeho ráně ležel na brankové čáře a jako první si ho našel Tomáš Mertl, který ho pohotově dorazil.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Ondřej Matýs, kterému puk ideálně předložil Mertl, kotouč po jeho ráně ale skončil jen v připravené lapačce Konráda. Oba aktéři si nedlouho na to role vyměnili, Mertl avšak obranný val clonící před ním neprostřelil. Škoda přidala na aktivitě, tlačila se více do zakončení, při další příležitosti to na sebe vzal při rychlém přečíslení Jakub Pour, ale trefil jen prostor, kde byl připraven Konrád. Neuspěl ani kapitán Jan Schleiss, který si udělal místo na pravém kruhu. Vyrovnat se pokoušel i Adrián Holešinský, který obdržel hezkou zpětnou přihrávku od zadního mantinelu, následně ale z voleje pálil těsně nad branku. V samotném závěru to zkusili hosté při hře bez brankáře, tíženého vyrovnání se nicméně nedočkali, domácí Olomouc udržela svůj těsný náskok a zvítězila 3:2.

FOTO: HC Olomouc.

Ohlasy trenérů

Róbert Petrovický (HC Olomouc): „Plzeň se dostala do zápasu kvůli naším oslabením, toho se vážně musíme vyvarovat. Poté jsme zabrali a byli jsme v závěru první třetiny produktivní. Vstup do druhé části jsme měli lepší, v jejím závěru to ale zase bylo naopak. Měli jsme předtím možnost odskočit na 4:1, což se bohužel nepovedlo a gól do kabiny nepomohl. Byla to dřina, kluci to ubojovali.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vstup do utkání jsme měli celkem slušný, měli jsme přesilovky, podařilo se nám vstřelit branku. Bohužel pak dal soupeř strašně rychlé góly. U prvního gólu tam byla taková teč, při tom druhém tam bylo zase špatné rozebrání hráčů. Kluky jsme nabádali, abychom pokračovali v aktivitě, ale soupeř nám zase odskočil. Dali jsme na konci druhé třetiny branku, v té třetí jsme měli nějaký tlak, ale trápíme se v koncovce. Musíme pokračovat a věřit, že se to zlomí.“