PLZ - OLO

PLZ - OLO 1:2sn - Tradiční tuhá bitva s Olomoucí, Škoda bere bod

Tipsport extraliga pokračuje ve velkém tempu, po výhře na Kladně se plzeňští hokejisté vrátili na domácí led, kde přivítali Olomouc. Indiáni toužili potvrdit tříbodovou výhru z kladenského ledu, vyrovnaná bitva nakonec dospěla až do nájezdů.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

1:2sn
1:1, 0:0, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 12. Pour (Schleiss, Jiříček) – 16. Kunc (Rašner), rozh. náj. Kusko.
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2.

Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Zíka, Šimánek.

vyloučení
3:2
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
27:38
Zblokované střely
16:20
Hity
6:4
Vhazování
30:30
Diváci
4064

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček, Houdek – Söderlund, Mertl, Holešinský – Schleiss (C), Indrák, Lev (A) – Rekonen, Jansa, Šiler – Hrabík, Soukup, Pour.

HC Olomouc

Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Rašner, Švrček, Černý – Káňa, Nahodil (A), Navrátil – Kusko, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Macuh, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 65 38 1 37 97,37 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 2
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 1 1 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Daniel Malák 0 0 0 0 2
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 1 0 1 -1 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 1 1 0 0
Tim Söderlund 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 0

komentář

První velká příležitost v dnešním utkání přišla v polovině čtvrté minuty. Uzdravený Tomáš Mertl se dokázal uvolnil u levého mantinelu, záhy v rychlém přečíslení našel na pravém křídle rozjetého Jakuba Lva, ten ovšem tváří v tvář Konrádovi neuspěl. O minutu později měl Adam Jiříček spoustu prostoru na ose hřiště, své první branky v Tipsport extralize se ovšem nedočkal. Plzeň byla na startu zápasu lepší, v další stoprocentní šance se zjevil krátce po vyhraném buly Miroslav Indrák, ačkoliv byl sám před brankou, tak puk do sítě přesto nepropasíroval. Až krátce za polovinou první periody se indiáni dočkali, podařilo se jim totiž za osm vteřin využít početní výhodu. Jan Schleiss od levého mantinelu našel mezi kruhy volného Jakuba Poura, jehož rychlou ránu ideálně tečoval obránce Olomouce za nešťastného Konráda. Škoda byla stále při chuti, střelu Dujsíka brankář Olomouce na poslední chvíli vytáhl do ochranné sítě. Nedlouho poté se při hře ve čtyřech podařilo Olomouci vyrovnat. Dominik Pavlát si ještě poradil se střelou Rašnera z pravého kruhu, odražený kotouč ale následně napálil pod břevno nechytatelně Michal Kunc. Po první třetině tak platil nerozhodný stav 1:1.

Prostřední dějství zahájili pro změnu lépe hosté z Moravy, Jan Bambula měl slušnou příležitost, když se zmocnil volného kotouče, proti jeho pokusu se ale vyznamenal Pavlát svým semaforem. Krátce po vyhraném buly měl zase na hokejce branku Knotek, maskovaný muž indiánů se však proti jeho dorážce bleskově přesunul. Odpovědět se snažil Jakub Lev, jenž pálil z pravého kruhu, i Konrád byl na svém místě. Rekonen zase šikovně tečoval nahození Kvasničky, ani po této šance se skóre neměnilo. V polovině utkání hrála Olomouc přesilovou hru, od modré čáry vypálil Jan Švrček a po jemné teči před brankou za Pavlátem zazvonila tyčka. A když neuspěl ani před koncem Tomáš Mertl, skončila druhá třetina bez branek.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Miroslav Indrák, mohl převrátit misky vah znovu na plzeňskou stranu, sám před Konrádem ale poslal kotouč nad jeho branku. Adrián Holešinský zase trefil jen připravenou lapačku Konráda. V padesáté minutě připravil Söderlund střeleckou pozici pro Jana Piskáčka, ten ovšem ranou od modré těsně minul. Z protiútoku hosté zahrozili šancí Pláška, jenž dostal hezkou přihrávku od zadního mantinelu, Pavlát jeho ránu stačil vykopnout svým betonem. Tim Sòderlund mohl jet pro změnu sám na Konráda, ale rychlou přihrávku si zpracoval vysokou hokejkou. Škoda mohla rozhodnout čtyři minuty před koncem. Nejprve Lev tečoval pobídku Kvasničky, avšak vedle brány. Poté vehementně dorážel na brankovišti Jakub Pour, neujala se ale ani tvrdá rána Zámorského. Zápas tak musel do prodloužení.

To se hrálo velmi opatrně, jediná vážnější příležitost přišla až v poslední minutě, kdy jel sám na Konráda Miroslav Indrák, proti jeho forhendové kličce ale Konrád zasáhl svým betonem, o držiteli druhého bodu tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Vítěze nakonec musela určitě až jedenáctá série, ve které vystřelil Olomouci druhý bod Silvestr Kusko.


FOTO: Marek Švamberg.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „První třetina nebyla z naší strany špatná, dostali jsme se do vedení, avšak poté jsme inkasovali zbytečný vyrovnávací gól, kdy jsme nepokryli dojíždějící hráče. Druhá třetina z naší strany nebyla dobrá, prohrávali jsme osobní souboje, Olomouc se dostala do vedení, hodně nás podržel Dominik v bráně. V poslední části to byl hokej nahoru dolů, Olomouc hrála nepříjemný, tuhý hokej. V nájezdech jsme šli do vedení, škoda že jsme neudrželi vedení, druhý bod by se hodil, víme jaká je tabulka. Gratulujeme Olomouci.

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Musím říci, že jsme odehráli náš nejlepší zápas v sezóně na venkovním ledě. Měli jsme dlouhou cestu, v první třetině jsme se do toho dostávali, přesto jsme ji neodehráli špatně. Druhá už byla ovšem výborná, mohli jsme z ní rozhodně vytěžit více. Poslední už byla vyrovnanější, obě mužstva měla své šance, náš brankář Konrád předvedl dobré zákrok, podržel nás. Nájezdů dneska bylo opravdu hodně, jsme rádi za bod navíc.