PLZ - OLO

PLZ - OLO 8:0 - Skvělý vstup do nového roku! Škoda zničila Olomouc!

Prvním soupeřem plzeňských indiánů v novém roce byla Olomouc, se kterou se navíc v tomto týdnu utkají ještě jednou. Přestože lépe do utkání vstoupili hosté, skóre otevřela Škodovka.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

8:0
1:0, 2:0, 5:0

Branky a nahrávky: 10. Matýs (Holešinský, Dujsík), 23. Rekonen (Pour, Lev), 27. Indrák, 42. Matýs (Zámorský, Rekonen), 46. Zámorský (Jansa, Holešinský), 48. Hrabík (Zámorský, Straka), 57. Dujsík (Laakso, Straka), 58. Söderlund (Piskáček).
Průběh utkání: 0:0, 8:0.

Rozhodčí: Cabák, Šíř – Brejcha, Klouček.

vyloučení
3:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:29
Zblokované střely
10:14
Hity
4:3
Vhazování
33:33
Diváci
3637

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Dujsík, Houdek, Piskáček (A) – Pour, Lev (A), Rekonen – Söderlund, Indrák, Matýs – Holešinský, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík, M. Soukup, Straka.

HC Olomouc

Sedláček (Frgál) – Ondrušek (C), Řezníček, Švrček, Rutar, Rašner, Černý, Škůrek – Kusko, Knotek (A), Klimek – Káňa, Nahodil (A), Navrátil – P. Musil, Macuh, Bambula – Menšík, Anděl, Tomeček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 33 0 33 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 1 1 2 3 2
Adrián Holešinský 0 2 2 2 0
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Kryštof Hrabík 1 0 1 2 2
Miroslav Indrák 1 1 2 3 0
Filip Jansa 0 1 1 1 0
David Kvasnička 0 0 0 3 2
Aleksi Laakso 0 1 1 3 0
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Ondřej Matýs 2 0 2 3 0
Jan Piskáček 0 1 1 1 0
Jakub Pour 0 1 1 1 0
Aleksi Rekonen 1 1 2 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 1 0
Tim Söderlund 1 0 1 3 0
Marek Soukup 0 0 0 2 0
Petr Straka 0 2 2 2 0
Petr Zámorský 1 2 3 3 0

komentář

Zkraje druhé minuty měla hned Škodovka velkou šanc, v rychlém přečíslení našel Indrák před brankou volného Söderlunda, ten ale jen nechal vyniknout Sedláčka. Na opačné straně bleskově kontroval Menšík, Dominik Pavlát byl nicméně také pozorný. Nedlouho poté tečoval puk před plzeňským gólmanem Bambula, avšak jen nad branku. Následně už se skóre měnilo, k velké radosti se jako první prosadili indiáni. V signalizovaném vyloučení se na modré čáře neukvapil Adrián Holešinský, všiml si na pravém kruhu Ondřeje Matýse, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Vzápětí dvakrát krátce po sobě pálil Jan Piskáček, síťku za Sedláčkem však nerozvlnil. Velkou šanci na zdvojnásobení skóre měl poté i Jakub Lev, ve vlastním oslabení z osy hřiště trefil jen lapačku. Po dvaceti minutách tak vedla Škoda nad svým soupeřem nejtěsnějším možným rozdílem.

Prostřední část odšpuntoval Aleksi Rekonen, ke kterému se odrazila rána Poura a finský útočník záhy poslal puk neomylně bekhendem pod horní tyčku. Kontaktní branku měl o dvě minuty později na hokejce Bambula, který jel sám na Pavláta, ten nicméně puk za svá záda nepustil. To modrobílí naopak trestali. Miroslav Indrák dostal puk do předbrankového prostoru, následně chtěl ještě oslovil Matýse, hrací předmět avšak poslal do vlastní sítě Knotek. Krátce za polovinou utkání domácí mužstvo podržel maskovaný muž indiánů proti střele Navrátila. Poslední šanci měl Lev, ale do svého soka se nezakousl pořádně, po čtyřiceti minutách vedli modrobílí již o tři branky.

Na startu poslední dvacetiminutovky si indiáni zahráli početní výhodu a tu také nakonec dokázali zužitkovat. Ondřej Matýs si za brankou našel kotouč, následně hostující svatyni obkroužil a bekhendem zasunul puk do brány. Plzeň hrála v laufu a za další čtyři minuty se znovu měnil stav. Tentokrát vystřelil od modré čáry Petr Zámorský a jeho tvrdá rána skončila až v síti. A to stále nebylo vše. Ve 48. minutě střelec páté branky znovu střílel, odraženou ránu následně dorazil za Sedláčka Kryštof Hrabík. Vzápětí v početní výhodě zkoušel své štěstí Söderlund, Sedláček byl ale pozorný. To necelé čtyři minuty si o poznání lépe vedl Tomáš Dujsík, který se trefil přesně do levé šibenice. Uběhlo jen třicet vteřin, do samostatného úniku se dostal Tim Söderlund, který si s brankářem Sedláčkem doslova pohrál. Škoda vstoupila do nového roku pravou nohou, na svém ledě zničila Olomouc vysoko 8:0.


FOTO: Marek Švamberg.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „První třetina nebyla vůbec dobrá. Podržel nás brankář, měl spoustu zákroků a měli jsme i trochu štěstí. A to přesto, že jsme třetinu vyhráli. Jen Dominik nám dal šanci na výhru. Druhá část už byla lepší, dali jsme branky. Pak jsme ale začali hrát hokej nahoru, dolů a ztráceli puky. Po čtvrtém gólu ve třetí třetině se to zklidnilo. Jsou to pro nás strašně důležité body.“

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Dnešní zápas se mi nehodnotí dobře, osm inkasovaných branek není pro nás dobrá vizitka. Přesto jsme měli dobrý vstup do zápasu, měli jsme šance, avšak Plzeň nám dneska dala lekci z produktivity. Hlavně v předbrankovém prostoru byli domácí jasně lepší. My jsme naopak nebyli důrazní před brankou, potrestalo nás to. Za stavu 0:4 jsme podali hodně špatný výkon, takhle hrát nemůžeme i za takového stavu, hraje se až do konce.“