Ohlasy 47. kolo

Jak na nový rok, tak po celý rok, přeje si Dominik Pavlát

Škoda Plzeň do nového roku vstoupila pravou nohou, na svém ledě zničila Olomouc vysoko 8:0. Brankář Dominik Pavlát letos vychytal již třetí nulu v sezóně.

Když se člověk po zápase podívá na výsledek, řekne si, že se hrál hokej na jednu bránu, avšak v první polovině byla Olomouc více než rovnocenným partnerem. Na Pavláta jen v první třetině letělo sedmnáct střel. „Olomouc na nás dobře vletěla, vypracovala si nějaké šance, měla hodně střel. V první třetině bylo důležité, že jsme neinkasovali žádnou branku a udrželi jsme hubený náskok. Ve druhé jsme jim poté odskočili do tříbrankového vedení a najednou vše bylo daleko lepší. Konec už se prakticky jen dohrával, jsem moc rád, že nám to tam takto napadalo,“ má radost Dominik Pavlát.

Hráči většinou přiznávají, že při takovém výsledku mají uvolněné ruce a hraje se jim s chutí. Užívá si to i člověk i v brankovišti? „Neužívá, pro mě je to daleko horší (smích). Hra je sice trošku uvolněnější, když tým vede o tolik branek, ale vždy tam může nastat nějaká chyba, takže musím být stále v plné koncentraci.“ Dnešním výsledkem toho je třetí vychytaná nula v aktuálním ročníku. „Já jsem samozřejmě rád, když se dostanu do brány. Důvěru chci za každou cenu trenérům splatit,“ dodává brankář s číslem 39.

V poslední dvacetiminutovce se indiáni prosadili hned pětkrát a svého soka porazili 8:0. Jen pro připomenutí, první dva vzájemné zápasy patřily Olomouci. „Jak na nový rok, tak po celý rok. (smích) Nepamatuji si, že bych někdy takový zápas zažil. Co vám budu povídat, bylo to skvělé, kéž by to bylo víckrát,“ přeje si maskovaný muž indiánů.

Období na začátku nového roku většinou bývá klíčové, v lednu se leckdy rozhoduje, i zdali bude sezóna úspěšná, či nikoliv. Škodovka sehraje v tomto měsíci hned dvanáct zápasů. „My jsme si již v kabině říkali, že leden bude pro nás extrémně důležitý, hraje se spousta zápasů a my žádný z nich nesmíme vypustit. Musíme předvádět výborný hokej a hlavně sbírat body,“ říká závěrem Dominik Pavlát.

FOTO: Roman Turovský.