Preview 47. kolo

První duel roku 2024! Plzeň přivítá Olomouc

Nový kalendářní rok je tady, s ním i nové výzvy - tou první je domácí souboj s Hanáky.

47. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. OLOMOUC od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OLOMOUC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
3. ledna 2024
47. kolo Tipsport extraligy

Před kalendářním rokem 2023 drželi indiáni s Kohouty povedenou sérii, když naplno bodovali v pěti ze šesti zápasů. Leč v roce 2023 se oba soupeři potkali třikrát a vždy se radovali Hanáci, indiáni vybojovali jediný bod. Jak si oba ceky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Hanáci vloni skončili po základní části osmí a v podobných příčkách se pohybují i letos. Aktuální je pozice devátá, na jedenáctou Plzeň mají náskok pět bodů, avšak o dva duely odehrané navíc.

V průběhu sezóny přišel na pomoc z Vítkovic Jan Káňa, naopak Rostislav Olesz odešel do Nového Jičína. Joshua James Mácha má vyřízené střídavé starty do Přerova, Matouš Menšík do Jihlavy a opačným směrem naopak může naskočit Patriks Ozols.

Bodově se v týmu nejvíce daří Roku Macuhovi, který nastřílel deset branek a přidal jedenáct asistencí. V zádech má Jakuba Navrátila (8+12) a Michala Kunce (7+7). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Branislav Konrád s úspěšností zákroků necelých jednadevadesát procent, parťák Jakub Sedláček je pod hodnotou 90.

Olomouc má co do využití nejhorší početní výhody v celé soutěži, hra v oslabení je dvanáctá. Suma posbíraných trestných minut je osmá nejvyšší, ta rozdaných hitů druhá nejnižší a zblokovaných střel sedmá. Průměrná domácí návštěva 4685 fanoušků na utkání je pak těsně za Plzní osmá nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 2
HC Sparta Praha 4
(2:1, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 12. Pour, 18. Zámorský (Rekonen, Malák) – 14. Irving (P. Kousal, Horák), 55. Irving (Němeček), 58. Chlapík (Horák), 59. P. Kousal (Řepík).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Söderlund, Indrák, Matýs – Holešinský, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík, Straka.


HC Sparta Praha 1
HC Olomouc 4
(1:1, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 19. Forman (Irving, Sobotka) – 11. Macuh (Bambula), 41. Macuh (Plášek ml., Řezníček), 58. Bambula (Macuh, Kunc), 60. Nahodil.
HC Olomouc: Sedláček (Frgál) – Ondrušek (C), Řezníček, Švrček, Černý, Rašner, Rutar, Mareš – Kusko, Knotek, Klimek (A) – Plášek ml., Nahodil (A), Navrátil – Kunc, Macuh, Bambula – Menšík, Anděl, P. Musil.